Droge ogen

Hoe ga je om met allergieën?


Marina Cluysen

Pollenallergie: hoe pak je het aan?

Heb je last van tranende ogen, een lopende neus, nies- en hoestbuien tijdens de lente of de zomermaanden? Dan hoor jij waarschijnlijk bij de tien procent van de Belgen die last heeft van hooikoorts. Die wordt veroorzaakt door een allergische reactie op pollen of stuifmeelkorrels.

Onze tips? Gebruik Pollinosan hooikoorts oogdruppels wanneer je last hebt van rode, tranende ogen. Daarnaast vermijd je ook het best zo veel mogelijk contact met pollen. Ga bijvoorbeeld op vakantie tijdens het pollenseizoen. Verblijf een tijdje aan de zee of trek naar de bergen. Heb je de kans niet om op reis te gaan? Probeer dan binnen te blijven bij warm, droog of winderig weer en hou je ramen en deuren gesloten. Vermijd bossen en weilanden en laat het gras maaien over aan iemand anders. Droog ook je was niet buiten, want anders kunnen de pollen zich aan je kleding hechten. Wil je nog meer tips? Bekijk onze infographic aan het einde van dit blogartikel.

Omgaan met een voedselallergie

Gluten is een eiwit dat in tarwe, rogge, gerst, spelt en graanproducten, zoals pasta en bood, zit. Heb je een glutenallergie? Dan moet je deze voedingsmiddelen onmiddellijk aan de kant schuiven. Kies vanaf nu voor glutenvrije producten, zoals bijvoorbeeld glutenvrije pasta of glutenvrije koekjes. Of eet producten die van nature glutenvrij zijn, zoals groenten, fruit, noten, vis en vlees. Zorg er wel voor dat ze tijdens de bereiding niet in aanraking komen met producten die gluten bevatten.

Heb je een lactose-intolerantie? Dan verteert lactose niet goed, met een opgeblazen gevoel of oprispingen tot gevolg. Het is aan te raden om je lactose-inname te verminderen en te spreiden over de dag. Heb je een overgevoeligheid voor koemelk? Dan moet je alle melkproducten vermijden.

Ook andere voedingsmiddelen, zoals noten of soja, kunnen een allergische reactie veroorzaken. In deze gevallen kom je het best niet meer in aanraking met deze voedingsmiddelen.

Andere tips om allergieën te verhelpen

Enkele tips om een huisstofmijtallergie te voorkomen of te verminderen: verlucht je kamer, laat je bed openliggen, maak je kamer stofvrij, vervang je tapijt door een gladde vloerbedekking en verschoon je beddengoed regelmatig.

Ben je allergisch aan katten, maar kan je je huisdier niet missen? Zorg er dan voor dat je niet te veel stoffen meubels in huis hebt en hou je katten zo veel mogelijk buiten.

Infographic Hooikoorts

Meer lezen over droge ogen of hooikoorts

Hooikoorts

Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels DSFL

10ml

€ 13,49

Meer weten

Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels

Voor de behandeling van rode, branderige en jeukende ogen door hooikoorts.
Meer weten

Zeer droge en geirriteerde ogen

Oogdruppels Extra intensief DSFL

10ml

€ 15,49

Meer weten

Oogdruppels Extra Intensief

Helpt snel bij zeer droge, branderige of vermoeide ogen. Handig te doseren.
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 23-06-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >