A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Hoe aambeien behandelen? Alle middeltjes opgelijst

door Marina Cluysen, op 8 april 2013, Aambeien

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Hoe aambeien behandelen

Aambeien komen vaker voor dan je denkt. Aangezien aambeien een onderwerp is waar niemand graag over spreekt, lijden veel mensen in stilte. Aambeien kunnen echter zeer vervelend zijn, omdat ze gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel van de anus. Lees hier meer over aambeien en hoe je aambeien kan behandelen.

Wat zijn aambeien?

Aambeien of hemorroïden zijn uitgezakte zwellichamen die zich aan het uiteinde van de darmen bevinden om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Iedereen heeft dus aambeien, maar pas wanneer dit weefsel gezwollen en geïrriteerd geraakt, en we daardoor last hebben van jeuk of een branderig gevoel aan de anus, spreekt men in de volksmond van aambeien.

Wanneer de aambeien boven de sluitspier van de anus liggen, zijn ze van buitenaf niet zichtbaar of voelbaar. Soms kunnen aambeien echter groter worden en uiteindelijk zelfs uitwendig zichtbaar en voelbaar zijn.

Tips om aambeien te behandelen

Om aambeien te behandelen, zorg je er in de eerste plaats voor dat de situatie niet verergert en probeer je om de symptomen verbonden aan de aambeien te verzachten. Gebruik daarom steeds zacht toiletpapier of babydoekjes om je anus te reinigen. Vermijd tevens parfums of andere toiletartikelen die de anus te hard kunnen prikkelen. Om de jeuk en pijn te verlichten, koel je de anus af met ijs en leg je er nadien een warm kompres op. Herhaal dit proces gedurende 10 à 20 minuten. Ook de anus zachtjes inwrijven met natte doekjes kan helpen.

Daarnaast kan je aambeien behandelen door de stoelgang zo zacht mogelijk te houden. Eet daarom voldoende vezels (bruin brood, graanproducten, etc.) en drink zo veel mogelijk water. Je zal merken dat de ontlasting minder hard en droog wordt. Vermijd tevens koffie, thee, koolzuurhoudende en suikerrijke dranken. Deze dranken prikkelen de anus en daar kan je jeuk en eczeem van krijgen.

Aambeien behandelen - warm ligbadRegelmatig een warm bad nemen kan de anus doen ontspannen. Zeker bij klachten zoals branderigheid, jeuk en eczeem rond de anus, is een warm zitbad ideaal om aambeien te behandelen.

Tenslotte is veel beweging een aanrader als je met aambeien kampt. Vooral voor wie een zittende kantoorjob heeft, kan baat hebben bij meer beweging.

Aambeien natuurlijk behandelen

Je kan de pijn en branderigheid die aambeien veroorzaken, verzachten met een zalf of crème. Een verdovende zalf met lidocaïne zal de pijn doen afnemen, terwijl crèmes met een samentrekkende werking de zwelling tegengaan.

Je kan aambeien ook op een natuurlijke manier behandelen. De HemoClin aambeiengel is ideaal voor de behandeling van inwendige aambeien. Deze gel heeft een verkoelend effect en verlicht onmiddellijk symptomen zoals jeuk, irritatie en een branderig gevoel. Heb je last van uitwendige aambeien of uitwendige anale scheurtjes, dan is de HemoClin aambeienspray een aanrader. Ook deze spray werkt eveneens verkoelend en verlicht jeuk rond de anus. Zowel de gel als de spray zijn hygiënisch en gemakkelijk aan te brengen.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Leon De Mey, 1781 dagen geleden

  Warm zitbad, verdovende zalf, spray, babydoekjes en gel allemaal niet aan te raden uit ondervinding! Bij stoelgang zacht toiletpapier gebruiken en daarna met ijskoud water en sunlichtzeep voorzicht wassen en goed ijskoud spoelen en washandje ijskoud een tijdje tegen anus aandrukken. Dit herhalen, ook bij geen stoelgang, 5 x per dag. HET HELPT !

  • j.j., 1657 dagen geleden

   koude douchestraal tegen anus en ‘scheriproct pommade’ 2 a 3x per dag en je bent er binnen een paar dagen vanaf. ook niet wachten tot de aambeien volledig doorkomen kan de behandeling serieus inkorten. van zodra je voelt dat je het weer gaat krijgen, koud water en zalf gebruiken. dikwijls is dan 1 behandeling voldoende.

  • mimi, 440 dagen geleden

   volledig akkoord ,sunlichtzeep en koud washandje,elke dag een proper natuurlijk,en indien niet beschikbaar ,met een koud nat watten schijfje gaat ook ,daarna steeds voorzichtig en voldoende drogen.

 • reine, 351 dagen geleden

  Reine, ik denk dat je hiermee wellicht geholpen kan worden. Probeer maar; zeker te krijgen bij de apotheker in de Generaal Lemanstraat. Hoop je hiermee te kunnen helpen.

 • rosatournelle, 11 dagen geleden

  Bedankt voor u goede raad