Slaap

Heerlijk slapen in 5 stappen


Marina Cluysen

1. Rustig worden is de boodschap

Ga je bijna slapen? Zorg er dan voor dat je volledig rustig wordt. Zo is het belangrijk om net voor het slapen geen tv meer te kijken. Ook je mobiele toestellen, zoals smartphone of tablet, schuif je beter op tijd aan de kant. Denk bovendien niet meer na over je werk.

2. Ga elke avond op hetzelfde uur slapen

Probeer ’s avonds steeds op hetzelfde moment in bed te gaan. Ook ’s morgens zet je het best elke dag op hetzelfde uur je wekker. Dus ook tijdens het weekend! Dit brengt structuur in je slaappatroon en verbetert de kwaliteit van de slaap. Let wel op: ga nog niet slapen als je helemaal niet moe bent. Uren wakker liggen in je bed heeft geen zin. In dat geval blijft je beter nog een tijdje op en doe je nog een rustige activiteit. Vergeet niet dat niet iedereen evenveel slaap nodig heeft. Bekijk zelf hoeveel uren jij nodig hebt.

3. Vermijd suiker ’s avonds

’s Avonds een zware maaltijd eten is geen goed idee. Met een zwaar gevoel gaan slapen is namelijk niet zo aangenaam. Het zet bovendien je spijsvertering aan het werk op een moment dat het in rustmodus moet gaan. Heb je na je avondmaaltijd toch nog honger? Begin dan niet te snoepen! Hoewel koekjes eten voor de televisie heel verleidelijk klinkt, blijf je er beter van af. Eet een licht verteerbare en gezonde snack zoals een paar amandelnoten of een potje yoghurt.

4. Doe een rustige activiteit

Rustig worden doe je niet door het huishouden te doen. Doe de afwas ofwel direct na het eten ofwel de volgende dag. Ook je huis poetsen kan een dagje wachten. Maak in de plaats daarvan een ontspannende wandeling. Een boek lezen, een warm bad nemen of naar muziek luisteren, zijn ook aanraders.

5. Zorg voor een rustige slaapomgeving

Een kwaliteitsmatras en -hoofdkussen zijn noodzakelijk. Lig je niet goed in je bed, dan zal je ook slecht slapen. Verlucht je kamer bovendien elke dag en maak ze donker en stil. Doof alle lichten voor het slapen en doe het licht aan als je opstaat. Dit helpt je biologische klok. Heb je toch nog last van lawaai? Draag dan oordopjes. Leg ook je laptop, iPad en gsm buiten de slaapkamer. Plaats daarnaast geen televisie in de slaapkamer. Die hoort thuis in de woonkamer. Ook werken doe je op een andere plaats. Je wil in je kamer namelijk niet meer aan je werk denken.

Hulpmiddel uit de natuur

Heb je toch nog altijd slaapproblemen? Een natuurlijk hulpmiddel kan je helpen. A.Vogel Dormeasan Nachtrust Forte is een 100% natuurlijk middel dat hulp biedt bij het inslapen en doorslapen, zodat je fris en uitgerust wakker wordt. Het is bovendien geen verslavend middel.

Schrijf je in voor de A.Vogel Slaapcoach

Bovendien kan je ook samen met de A.Vogel Slaapcoach werken aan je nachtrust. Schrijf je vandaag nog gratis in en ontvang meteen interessante tips om beter te slapen en uitgerust wakker te worden!

banner-slaapcoach

Meer lezen over slaap en stress

Laatste wijziging op deze pagina: 23-03-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >