A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Heb jij gezonde eetgewoonten?

door Marina Cluysen, op 9 april 2015, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Gezonde eetgewoonten

Snel je maaltijd naar binnenspelen, voor de tv eten, ongezonde voeding, … Het zijn allemaal elementen die wijzen op ongezonde eetgewoonten. Maar wat zijn dan gezonde eetgewoonten? Je ontdekt hier hoe je je eetgewoonten kan omgooien.

Neem je je tijd om te eten?

Eet je snel je ontbijt op in de auto en verorber je vlug je lunch aan je bureau terwijl je voortwerkt? Bedenk dan dat het anders kan. Het is namelijk van groot belang om rustig de tijd te nemen om te eten en van je maaltijd te genieten. Ook goed kauwen is de boodschap. Blijf ook na het eten nog even aan tafel zitten, zodat je lichaam de tijd krijgt om te verteren.

Conclusie: leg je werk vanaf nu even aan de kant tijdens de middagpauze en eet je lunch rustig op in de eetruimte. Zorg ervoor dat je ’s avonds aan tafel eet en zet je zeker niet voor de tv. Geniet van je maaltijd met het hele gezin. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Eet je regelmatig?

Heb je een vast eetpatroon? Of eet je de ene middag om 12 uur en de volgende dag pas om 15 uur? Probeer zoveel mogelijk op vaste tijdstippen te eten en nuttig elke dag drie hoofdmaaltijden. Een ontbijt overslaan? Dat is dus absoluut geen goed idee! Vul deze maaltijden aan met gezonde tussendoortjes, zoals een stuk fruit, een wortel, noten, …

Wat eet je?

Eet je al gezonde voeding? En varieer je genoeg? Kies voor vezelrijke producten, zoals groenten en fruit. Koop zoveel mogelijk verse groenten en geef de voorkeur aan seizoensgroenten. Kies voor volkorenproducten, zoals volkorenbrood, volkorenpasta en volkorenrijst. Zo krijg je elke dag voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnen. Varieer voldoende en kies verse producten. Kant-en-klare maaltijden uit de winkel, fast food en snacks? Die vermijd je het best. Bekijk ook altijd de ingrediënten op de verpakking. Staat er een lange lijst? Dat is meestal geen goed teken. Probeer zoveel mogelijk suiker, te veel zout en te veel bewaarmiddelen te vermijden. En laat ook frisdranken voor wat ze zijn, maar drink voldoende water.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Smoothies
Zet de lente in met heerlijke smoothies

De lente is bijna in zicht. Warmere dagen, langer licht, meer zonnestralen: na de koude winter kijken veel mensen uit...

Close