A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Gouden raad om aambeien te voorkomen

door Marina Cluysen, op 14 juli 2014, Aambeien
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Aambeien voorkomen: nooit meer last dankzij deze 6 tips!

Ongeveer de helft van alle mensen krijgt minstens één keer in zijn leven af te rekenen met aambeien. Terwijl sommigen hier amper last van ondervinden, is het voor anderen een heel pijnlijke aandoening. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Deze 6 tips helpen je alvast een handje.

Wat zijn inwendige en uitwendige aambeien?

Aan het einde van de endeldarm zitten zwellichamen die dienen om de anus goed af te sluiten. Soms raakt dit weefsel geïrriteerd en zwelt het op. Dat veroorzaakt heel wat klachten. Aambeien zijn dus niets meer of minder dan uitgezette aders rondom de anus. Ze bestaan in twee soorten:

  • Bij inwendige aambeien is het inwendige weefsel in de buurt van de anus geïrriteerd en gezwollen.
  • Uitwendige aambeien ontstaan wanneer de bloedvaten niet alleen opzwellen maar ook uitzakken. Hierdoor zijn er rode uitstulpingen te zien rond de anus. Uitwendige aambeien zijn vaak erg pijnlijk.

Aambeien voorkomen: 6 nuttige tips

Aambeien kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms zijn ze niet te vermijden, zoals aambeien na een zwangerschap. In de meeste gevallen kan je echter wel enkele inspanningen doen om aambeien te voorkomen.

1. Mensen met overgewicht hebben sneller last van aambeien omdat door het gewicht de bloedvaten meer onder druk staan. Is dit bij jou ook het geval, dan is gezond afvallen de boodschap.

2. Een belangrijke oorzaak van aambeien is constipatie. Wie hier regelmatig last van heeft, zal immers harder en langduriger persen, wat aambeien in de hand werkt. Behandel daarom constipatie direct. Dankzij A.Vogel Linoforce kan dat op een natuurlijke manier.

3. Stel een toiletbezoek niet uit. Dit kan leiden tot verstopping, met bovengenoemde gevolgen.

4. Beweging heeft een positief effect op de darmwerking.

5. Veel vezels eten houdt je ontlasting zacht en soepel, waardoor je niet hoeft te persen. Ook veel water drinken draagt bij tot een gezonde ontlasting.

6. Mijd roken en overmatig alcoholgebruik. Alcohol doet immers de bloedvaten uitzetten, terwijl nicotine de bloeddruk verhoogt en het risico op een verstopping van de bloedvaten vergroot.

Aambeien behandelen op een natuurlijke manier

Heb je ondanks al deze tips toch last van aambeien? Gebruik dan A.Vogel HemoClin aambeiengel voor een natuurlijke behandeling van inwendige aambeien en anale scheurtjes. Uitwendige aambeien behandel je op een uiterst hygiënische manier met HemoChin aambeienspray.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Aambeien
Een snelle behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap
Wat doen tegen aambeien tijdens zwangerschap?

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met aambeien doordat hun baby druk uitoefent op hun ingewanden (inclusief het...

Close