A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Gouden raad om aambeien te voorkomen

door Marina Cluysen, op 14 juli 2014, Aambeien

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Aambeien voorkomen: nooit meer last dankzij deze 6 tips!

Ongeveer de helft van alle mensen krijgt minstens één keer in zijn leven af te rekenen met aambeien. Terwijl sommigen hier amper last van ondervinden, is het voor anderen een heel pijnlijke aandoening. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Deze 6 tips helpen je alvast een handje.

Wat zijn inwendige en uitwendige aambeien?

Aan het einde van de endeldarm zitten zwellichamen die dienen om de anus goed af te sluiten. Soms raakt dit weefsel geïrriteerd en zwelt het op. Dat veroorzaakt heel wat klachten. Aambeien zijn dus niets meer of minder dan uitgezette aders rondom de anus. Ze bestaan in twee soorten:

 • Bij inwendige aambeien is het inwendige weefsel in de buurt van de anus geïrriteerd en gezwollen.
 • Uitwendige aambeien ontstaan wanneer de bloedvaten niet alleen opzwellen maar ook uitzakken. Hierdoor zijn er rode uitstulpingen te zien rond de anus. Uitwendige aambeien zijn vaak erg pijnlijk.

Aambeien voorkomen: 6 nuttige tips

Aambeien kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms zijn ze niet te vermijden, zoals aambeien na een zwangerschap. In de meeste gevallen kan je echter wel enkele inspanningen doen om aambeien te voorkomen.

1. Mensen met overgewicht hebben sneller last van aambeien omdat door het gewicht de bloedvaten meer onder druk staan. Is dit bij jou ook het geval, dan is gezond afvallen de boodschap.

2. Een belangrijke oorzaak van aambeien is constipatie. Wie hier regelmatig last van heeft, zal immers harder en langduriger persen, wat aambeien in de hand werkt. Behandel daarom constipatie direct. Dankzij A.Vogel Linoforce kan dat op een natuurlijke manier.

3. Stel een toiletbezoek niet uit. Dit kan leiden tot verstopping, met bovengenoemde gevolgen.

4. Beweging heeft een positief effect op de darmwerking.

5. Veel vezels eten houdt je ontlasting zacht en soepel, waardoor je niet hoeft te persen. Ook veel water drinken draagt bij tot een gezonde ontlasting.

6. Mijd roken en overmatig alcoholgebruik. Alcohol doet immers de bloedvaten uitzetten, terwijl nicotine de bloeddruk verhoogt en het risico op een verstopping van de bloedvaten vergroot.

Aambeien behandelen op een natuurlijke manier

Heb je ondanks al deze tips toch last van aambeien? Gebruik dan A.Vogel HemoClin aambeiengel voor een natuurlijke behandeling van inwendige aambeien en anale scheurtjes. Uitwendige aambeien behandel je op een uiterst hygiënische manier met HemoChin aambeienspray.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Boden Josette, 84 dagen geleden

  Ik kan soms 5 dagen niet afgaan, en de 1e keer doet het veel pijn, ik moet dan even helpen de De 1e stop met mijn handen eruit halen mijn handen hebben dan een latex handschoentje om, eens die stop verwijderd is kan ik met veel moeite toch een beetje afgaan. ‘s avonds eet ik een ‘s avonds eet ik een goeie rijpe peer en en pruim en een yghurtje dan lukt het soms wel; wat momenteel ook helpt is verse room (niet die uit een spuitfles maar room van de bakker) Dit is waarschijnlijk niet goed voor mijn suiker en cholesterol, maar nu is het tenminste geen kleine bevalling meer,en ik doe dit ook niet alle dagen. Met vriendelijke groeten

  • Marina Cluysen , 79 dagen geleden

   Dag Josette, je kan ook lijnzaadolie gebruiken. Druppel een koffielepel ervan over je avondmaaltijd of meng het met een smoothie of met je soep. Drink zeker ook voldoende water: minstens 8 glazen per dag en voeg aan twee glazen telkens 2 soeplepels Molkosan of Molkosan Fruit toe. Neem na de maaltijd ook 1 tabletje Boldocynara forte om je lever te stimuleren. Alle kleine beetjes helpen! En verder: niet te veel stilzitten: probeer elke dag 2x een kleine wandeling van een kwartiertje te maken en stap dan flink door. Je darmen worden hierdoor gemasseerd zodat de stoelgang gemakkelijker doorschuift. Laat ook eens nakijken of je misschien last hebt van aambeien. Want dat kan ook een oorzaak zijn van een moeilijke stoelgang. Veel beterschap alvast!

 • More in Aambeien
  Een snelle behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap
  Wat doen tegen aambeien tijdens zwangerschap?

  Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met aambeien doordat hun baby druk uitoefent op hun ingewanden (inclusief het...

  Close