A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Glutenallergie? Glutenvrij koken met Herbamare kruidenzout

door Marina Cluysen, op 27 mei 2013, Kruiden en planten, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Glutenallergie? Glutenvrij koken met Herbamare kruidenzout

Glutenallergie, ook bekend als glutenintolerantie of coeliakie, is een allergie die redelijk veel voor komt in onze samenleving. Het is een aandoening in het spijsverteringsstelstel en veroorzaakt maag- en darmklachten. Mensen lopen vaak jaren rond met een glutenallergie zonder ervan op de hoogte te zijn. Een glutenvrij dieet is, tot nu toe, de enige manier om klachten te vermijden. Glutenvrij koken lijkt op het eerste zicht niet simpel, maar al doende leert men.

Waardoor wordt een glutenallergie veroorzaakt?

Mensen die een glutenallergie hebben zijn heel gevoelig voor bepaalde fracties van gluten in voedsel. Gluten worden aangetroffen in het endosperm van granen en zijn verwerkt in verschillende producten. Bij een glutenallergie brengen deze gluten beschadigingen aan in de dunne darm, wat op zijn beurt maag- en darmklachten veroorzaakt. Deze overgevoeligheidsreactie kan leiden tot langdurige ziekte, vaak zonder precies te weten waar de oorzaak ligt. Als je een glutenallergie hebt, vermijd je daarom best alle producten waar gluten in verwerkt zijn.

Glutenvrij koken, geen gemakkelijke klus?

De enige manier om een glutenallergie te bestrijden is een glutenvrij dieet. Dit wil zeggen: vermijd brood, pasta, ontbijtgranen, koekjes, taart, bier, sauzen uit blik, chips, olie… Hard labeur en onbegonnen werk zou je zeggen? Het is inderdaad een hele aanpassing in je levensstijl. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een heleboel vergelijkbare glutenvrije ‘versies’ van de opgesomde producten. Deze glutenvrije producten vindt je meestal terug in natuurvoedingswinkels.

Toch is glutenvrij koken een hele klus. Gluten worden in, zo lijkt het, bijna alles verwerkt. Om zeker te zijn controleer je dus best grondig de verpakking op de aanwezigheid van gluten.

Glutenvrij koken met Herbamare kruiden

A.Vogel bracht een gamma glutenvrije smaakmakers op de markt om het glutenvrij koken te bevorderen. De verschillende smaakmakers zorgen voor een waardevolle en heerlijk smakende verrijking van elke maaltijd. Bovendien zijn ze ook goed voor je lichaam. Het Herbamare Original kruidenzout, bijvoorbeeld, voorziet je lichaam van alle natuurlijke zouten die het nodig heeft. De kruidenmix draagt bij aan een vlotte spijsvertering. Het is een mix van zeezout en 14 verschillende verse biologisch geteelde groenten. De glutenvrije kruiden zijn uitermate geschikt om glutenvrij te koken. Daarnaast is Herbamare kruidenzout geschikt voor alle maaltijden waar je zout aan toevoegt!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Snyers gerda, 1653 dagen geleden

  Vond het staaltje van kruidendokter dat ik mocht ontvangen echt een aanrader om te gebruiken,ruikt heel lekker en had het op een zeetong gebruikt en ik vond de smaak subliem en ga volgende keer dit zeker meenemen,hartelijk dank staal

 • More in Kruiden en planten, Voeding
  Voetbadje met kruiden
  Wellness bij je thuis

  Breng je voeten in lentemodus met de volgende natuurlijke behandelingen: Voetbad met lavendel of teatree olie Zet je voeten tien...

  Close