Gezonde voeding

Gezonde recepten voor je feestmenu


Marina Cluysen

Een gezonde variant van een feestelijk voorgerecht

Op zoek naar een voorgerecht met garnalen? De meeste Vlamingen denken dan onmiddellijk aan ‘tomaat garnaal’: garnalen, tomaat en mayonaise – lekker! – maar niet echt gezond. Kies daarom eens voor een gezond alternatief, zoals een mousse van bloemkool met garnalen. Deze wintergroente bevat veel vezels, vitamines, mineralen en weinig calorieën. Kook deze groente niet te lang, zodat de voedingsmiddelen in de bloemkool blijven.

Gezonde hoofdgerechten voor de feestdagen

Gegratineerd witloof met hesp in de oven is een echte klassieker. Maar de bechamelsaus komt je lijn niet echt ten goede. Probeer daarom eens een gezondere versie van gegratineerd witloof. Zo geniet je ten volle van deze typische wintergroente die mineralen zoals kalium, magnesium, natrium bevat en caloriearm is.

Eet je vaak rosbief tijdens de feestdagen? Waarom de bekende klassieker eens niet vervangen door konijn met krieken? Mager vlees in combinatie met fruit en peperkoek is niet alleen lekker, maar ook gezond.

Ook kip met kruiden is een waardige vervanger voor rosbief. Zie je het niet zitten om een hele kip te bakken? Maak dan enkel de marinade klaar en marineer er stukjes kip mee. Laat je gasten de kippenblokjes met olie op een gourmetstel bakken. Het bespaart je heel wat werk en is nog gezellig ook! Vervang wel de rauwe groenten met mayonaise door een witloofsalade. En maak een aardappelsalade met komkommer klaar in plaats van de traditionele aardappelsalade met mayonaise.

Desserten om duimen en vingers bij af te likken

Bij een feestmenu hoort ook een dessertenbuffet. Stal op een tafel al je gezonde desserten uit, met vers fruit als hoofdingrediënt. Maak bijvoorbeeld een appeltaart en fruitsla of bak gezonde bosbessenmuffins.

Meer tips om gezond te eten

Kruidenzout

Packshot Herbamare Original 250g

500g

€ 6,69

Meer weten

Herbamare Original

Heerlijk, glutenvrij kruidenzout met zeezout, bereid met verse groenten en kruiden. 100% natuurlijk!
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >