A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Gezond zeezout op je salade: de perfecte smaakmaker

door Marina Cluysen, op 24 juni 2013, Kruiden en planten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Gezond zeezout op je salade - de perfecte smaakmaker

Zout of natriumchloride speelt een belangrijke rol bij het regelen van de vochtbalans in ons lichaam en is nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen. Te veel zout vergroot echter de kans op hart- en vaatziekten. Daarom wordt aangeraden om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Bovendien kan je beter voor zeezout kiezen in plaats van keukenzout. Bij de verwerking van zeezout blijven alle gezonde mineralen immers behouden, wat zeezout de perfecte smaakmaker maakt voor salades en al je andere gerechten.

Wat is het verschil tussen keukenzout en zeezout?

Keukenzout is geraffineerd zout dat met of zonder jodium uit zoutsteenlagen gewonnen wordt. Bij de raffinage van keukenzout, worden de mineralen, sporenelementen en essentiële macronutriënten verwijderd, waardoor er alleen nog natriumchloride overblijft. Nadien wordt het zout chemisch gereinigd en gebleekt.

Zeezout wordt daarentegen uit de zee gewonnen in zoutpannen. Deze zoutpannen zijn vijvers van nog geen meter diep waarin men het water laat verdampen, zodat er alleen nog een laagje zeezout op de bodem achterblijft. Dit laagje is echter te dun om het zout te kunnen opscheppen. Daarom laat men op deze laag opnieuw zeewater lopen om het daarna weer te laten verdampen. Zo wordt er een dikkere zoutkorst gevormd.

Is zeezout gezonder dan keukenzout?

Zeezout is doorgaans gezonder dan standaard keukenzout, omdat het nog spoorelementen van magnesium, calcium, kalium, zink en andere mineralen bevat. Bij keukenzouten worden al die gezonde mineralen weggefilterd. Zeezout is evenwel vatbaar voor verontreiniging door de eventuele aanwezigheid van lood, kwik en cadmium in het zeewater.

Herbamare Original kruidenzout bevat naast zeezout ook 14 verschillende biologisch geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. Ook kelp, rijk aan mineralen en jodium, wordt toegevoegd aan dit 100% natuurlijke zeezout. Herbamare kruidenzout zorgt ervoor dat je lichaam alle natuurlijke zouten krijgt die het nodig heeft. De jodium is goed voor de schildklier en draagt samen met de andere kruiden van Herbamare zeezout bij aan een vlot verloop van de spijsvertering. Bovendien hebben sommige kruiden in dit zout een vochtafdrijvend effect.

Zeezout als smaakmaker

Herbamare Original is trouwens niet alleen gezonder dan standaard keukenzout, het is ook een fantastische smaakmaker voor al je gerechten. De zachte en milde smaak van zeezout geeft je salades extra pit en is ideaal om ook heel wat andere maaltijden bij te kruiden. Voeg Herbamare pas toe op het einde van je bereiding, om de volle smaak en voedingsstoffen te behouden. Mag je helemaal geen zout eten? Herbamare bestaat ook in een natriumarme variant.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • dolfeyn, 1665 dagen geleden

  zojuist geprobeerd en ben er zeer tevreden over,dit zal mijn zoutgebruik een heel stuk doen minderen

 • De Dobbelaere, 1659 dagen geleden

  Absoluut een aanrader, gezond en goed afgekruid zoals het moet smaken !
  Bij mijn eerstvolgende bezoek aan de kruidenwinkel doe ik zeker de aankoop.
  Dank u wel voor het staaltje !

 • More in Kruiden en planten
  Glutenallergie? Glutenvrij koken met Herbamare kruidenzout
  Glutenallergie? Glutenvrij koken met Herbamare kruidenzout

  Glutenallergie, ook bekend als glutenintolerantie of coeliakie, is een allergie die redelijk veel voor komt in onze samenleving. Het is...

  Close