A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Gezond vermageren zonder dieet op 10 manieren

door Marina Cluysen, op 9 september 2014, Voeding
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Gezond vermageren zonder dieet op 10 manieren

Overtollige kilo’s zijn natuurlijk niet gezond. Maar je buikje proberen weg te werken met een crashdieet is dat evenmin. Gezond vermageren doe je best door je voedingspatroon grondig te wijzigen. Op die manier blijft afvallen zonder strikt dieet geen utopie!

Waarom gezond vermageren zonder dieet?

Een streng dieet leidt vaak tot het beruchte en gevreesde jojo-effect. Gedurende het dieet val je snel af, maar wanneer je je normale voedingspatroon weer opneemt komen de kilo’s er vliegensvlug weer bij. Vaak weeg je enkele weken tot maanden na een streng dieet zelfs meer dan voordien!

Afvallen zonder dieet is dus absoluut een goed idee. Dat doe je door je voedingspatroon voor eens en voor altijd aan te passen. Het afvallen verloopt zo minder snel, en je zal dus het nodige geduld aan de dag moeten leggen. Mik op een halve tot één kilo gewichtsverlies per week.

10 tips om gezond te vermageren

1. Eet traag. Neem kleine hapjes en kauw lang. Het duurt even vooraleer je hersenen het signaal ontvangen dat je genoeg hebt. Wie snel eet, heeft op dat moment al te veel gegeten.

2. Vul je bord minstens voor de helft met groenten en aarzel niet om verschillende groenten in één maaltijd te combineren. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, zijn caloriearm en helpen je zo met afvallen.

3. Vervang alle graanproducten door hun volkorenversie. Door stelselmatig te kiezen voor volkorenbrood, -pasta en volle rijst ben je sneller verzadigd.

4. Stop met het drinken van alcohol en frisdrank. Deze dranken vullen je maag niet, maar bevatten wel veel calorieën en suiker. Water en groene thee zijn de beste alternatieven voor wie gezond wil afvallen.

5. Afhaalmaaltijden bevatten veel vet en suiker. Kook dus altijd zelf, zo weet je wat je eet. Met deze meal prepping tips wordt dat bovendien heel makkelijk.

6. Eet uit een kleiner bord. Het is bewezen dat wie uit een kleiner bord eet minder opschept en dus ook minder eet. Gemakkelijk toch?

7. Begin elke maaltijd met een lekkere groentesoep (zonder room). Soep stilt je honger en geeft je snel een voldaan gevoel.

8. Zorg voor een goede nachtrust. Wie niet uitgeslapen is, grijpt sneller naar ongezonde snacks.

9. Vermageren zonder dieet kan ook door simpelweg meer te bewegen. Als je evenveel eet maar meer energie verbruikt, verlies je ook gewicht.

10. Je metabolisme verhogen is ook een slimme zet als je graag wilt afvallen. Dit kan je o.a. doen door de juiste voeding te eten.

Nog meer tips nodig? Bekijk dan deze 10 voedingstips voor een platte buik.

Natuurlijke producten die je helpen met afvallen

Dankzij gezond vermageren verlies je kilo’s die er niet zo snel weer bijkomen. Heeft je lichaam wat extra ondersteuning nodig? Dat kan dankzij de volgende natuurlijke producten van A.Vogel.

 • Molkosan is een lekkere drank op basis van melkwei die een positief effect heeft op de darmflora. Ook Aciforce bevat micro-organismen die je darmflora versterken.
 • Je lever- en galfunctie ondersteunen doe je met Boldocynara forte, dat eveneens helpt bij een opgeblazen gevoel. Om een goede vochthuishouding te bewaren, gebruik je Solidago forte.
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Eenvoudig afvallen, 1196 dagen geleden

  Volledig mee akkoord!

  10 Eenvoudige tips om gegarandeerd een BLIJVEND succes te hebben !

  Vergeet diëten! Een gezonde en eenvoudige levensstijl dat hebben we nodig.

  Voor meer tips omtrent gezonde en vetverbrandende voeding ga dan naar: eenvoudigafvallen

 • lydie Antonissenl, 702 dagen geleden

  Ik ben 57 jaar en ben 15 kilo bij gekomen met men menopauze heb alles geprobeerd om te aftevalken maar met dat jojo gewicht is niet wat moet zijn ,dus men vraag is er iets van A Vogel Dat werkt om men gewicht te verliezen , en snel , geen dieet want dat lukt niet .Ik drink wel veel water .help mij aub met te zeggen welkeproduckt Goed is en resultaat mee heeft .heb ooit is druppels genomen waar de kilo s weg smelten maar daar kan ik niet meer aangeraken , had meer energie minder eetlust , en meer levenslust, dat ik nu niet meer heeft kunnen jullie mij helpen dat in terug wat meer energie krijgt en afvalt aub Graag jullie raad dank u graag antwoord

  • Marina , 701 dagen geleden

   Beste Lydie, we hebben helaas geen product in ons gamma waarmee je onmiddellijk en snel kunt afvallen. Wel gaven wij in dit artikel een aantal tips die kunnen helpen om je gewicht onder controle te krijgen en te houden. Pas ze een voor een toe, start met één tip en probeer die een week vol te houden. Als dat lukt, probeer je een tweede tip erbij te doen. Als je dit een hele tijd kan volhouden, zal je zeker resultaat zien. het gaat er om dat je nieuwe voedingsgewoonten aanleert en die blijft aanhouden. Eerst streng diëten en dan weer eten zoals voorheen, zal steeds leiden tot jojoën en dan moet je steeds weer van voorafaan beginnen. Tijdens en na de menopauze zal je vetvertering en metabolisme trager verlopen zodat je lichaam te veel caloriën minder goed kan verbranden. Daardoor neem je in gewicht toe. Om daar tegen in te gaan, is er maar één middel: minder calorierijk eten en méér bewegen en daarvan een gewoonte maken. Succes!

 • h bosten, 574 dagen geleden

  Ik had graag een dieet voor af de vallen ik heb last van artrose

 • More in Voeding
  Gezond ontbijten: vol energie naar school met deze heerlijke smoothie
  Gezond ontbijten: start de dag vol energie met deze heerlijke smoothie

  “Eet ’s morgens als een koning, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar”, zo luidt het...

  Close