A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Geneteld? Hulp tegen netelbrand groeit altijd kortbij

door Marina Cluysen, op 5 juni 2014, Tips van de herboriste

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

brandnetel

Geneteld? Dat kan flink prikken maar snelle hulp groeit altijd kortbij de ‘stoute’ brandnetel: de dovenetel! Die ziet er uit als de brandnetel maar heeft witte of paarse bloemen en prikt totaal niet, integendeel! Netelbrand is pijnlijk maar kan snel verholpen worden.

Kneus een blaadje van de dovenetel tot er sap uitkomt en wrijf dit over de brandblaartjes. De jeuk en branderigheid zijn dadelijk verdwenen. Je kan dit trucje ook toepassen met gekneusd blad van weegbree of hondsdraf of pers wat sap uit een paardebloemhoofdje om je branderige plek onmiddellijk te kalmeren.

Tip

Als extraatje kan je de witte bloempjes van de dovenetel ook uitzuigen. Ze bevatten een heerlijk zoete en gezonde nectar! En dan is die vervelende netelbrand helemaal snel vergeten!

Brandnetelweetje

De brandnetel heeft brandhaartjes op de stengel en blaadjes. Deze brandhaartjes breken af als je er tegen komt en scheiden een soort mierezuur af. Dit zuur veroorzaakt dan het branderige effect op de huid.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Tips van de herboriste
tekenbeten
Natuurlijke hulp bij tekenbeten

Na de zeer zachte winter zullen er dit jaar meer teken zijn als anders. Waarschijnlijk zullen ze ook agressiever zijn....

Close