A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Geef stress geen kans met deze 5 anti-stresstips

door Marina Cluysen, op 29 december 2015, Stress
Anti stress

Iedereen heeft weleens te maken met stress. Stress is namelijk onvermijdelijk. Stress op het werk, stress in de auto, examenstress, … en ga zo maar door. Daarom moet je ten gepaste tijde ‘ontstressen’. En laten wij nu net enkele anti-stresstips hebben!

Maak tijd vrij voor jezelf

Tijd vrijmaken voor jezelf is van groot belang. Zo ervaar je minder stress. Als je niet ontspant, heeft dat namelijk grote gevolgen. Uiteindelijk zullen je werk, je vrienden en familie daaronder lijden. Doe daarom elke dag iets ontspannends. Kijk bijvoorbeeld naar je favoriete serie, lees een boek of ga wandelen. Alle ontspanningsmogelijkheden zijn goed om van je stress verlost te raken.

Anti stress

Denk aan leuke dingen

Maak je hoofd leeg en denk enkel aan de leuke zaken in het vooruitzicht. Denk bijvoorbeeld aan die leuke skireis of een citytrip die nog op je to-do-lijstje staat.

Goed in- en uitademen

De eenvoudigste truc om stress te verhelpen is ongetwijfeld goed in- en uitademen. Adem diep in langs je neus en adem vervolgens traag uit langs je mond. Eenvoudiger kan haast niet!

Anti stress

Relativeer sommige dingen

Als je stress ervaart, leg je jezelf meestal te hoge eisen op. Je krijgt stress doordat je doelen waarschijnlijk niet allemaal haalbaar zijn. Bekijk daarom of je eisen wel haalbaar zijn en maak een lijst met de zaken die je graag wil bereiken. Kun je niet alles op de lijst afwerken? Verspreid je to do’s dan over meerdere dagen. Leer dus relativeren, want zo plan je beter en dat scheelt alweer een hele hoop stress.

Passiflora Complex Forte-tabletten

Heb je vaak last van stress? Dan kunnen de Passiflora Complex Forte-tabletten soelaas bieden. De tabletten zijn natuurlijke rustgevers die ervoor zorgen dat je helder en alert blijft. Moet je bijvoorbeeld een rijexamen afleggen? Dan werkt zo’n tabletje heel doeltreffend tegen stress. De tabletten bevatten passiebloem, valeriaan en citroenmelisse. Die planten staan erom bekend dat ze rustgevend werken.

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • SIMONNE, 490 dagen geleden

  PASSIEFLORA COMPLEX IS EEN FANTASTISCH GOED PRODUCT; BEDANKT DAARVOOR

 • More in Stress
  Omgaan met stress door mindfulness
  Omgaan met stress door mindfulness

  Stress is geen lachertje. Een beetje gezonde spanning af en toe is normaal, maar sommige mensen gaan zozeer gebukt onder...

  Close