A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Ga voor een stralende huid tijdens de zomer

door Marina Cluysen, op 11 juni 2015, Huid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Stralende huid

De zomer staat voor de deur, en dan wil je natuurlijk met een mooie huid voor de dag komen. Ontdek onze tips en ga met een stralende huid de zomer in.

Een mooie huid met de juiste voeding

Een gezonde huid en gezonde voeding zijn onafscheidelijk. Vitamines zoals vitamine B2, vitamine B3, vitamine C en vitamine E helpen namelijk tegen huidveroudering. Daarnaast neem je ook het best oliën en vetten in onverzadigde vorm op, zoals omega 3- en 6 vetzuren die je bijvoorbeeld in noten en vette vis vindt. Ze creëren een beschermend laagje op de huid en gaan vochtverlies tegen. Zo blijft je huid soepel en zacht, en ga je huidveroudering tegen. Ook eiwitten hebben een positieve invloed op je huid, want ze helpen bij de groei en het herstel van de cellen in het lichaam. Wil je een stralende huid? Dan zet je het best zo snel mogelijk groenten, fruit, mager vlees, vette vis, en volkoren- en meergranenproducten op het menu.

Voedingsmiddelen zoals verzadigde vetten, alcohol, koffie, thee, frisdranken, sigaretten en suikerrijke producten vermijd je beter. Suiker draagt onder meer bij tot de afbraak van collageen, waardoor je een doffe, vale teint krijgt.

Hydrateer je huid

Drink dagelijks 1,5 liter water om je huid te hydrateren en afvalstoffen sneller uit je lichaam te verwijderen. Smeer je lichaam na elke douche volledig in met een bodylotion. En hydrateer ook je gezicht elke dag met een dag- en nachtcrème. Geef je lichaam daarnaast af en toe een scrubbeurt om dode huidcellen te verwijderen.

Bescherm je huid

Neem geen té warme douche, want die droogt je huid uit. Kies daarom voor een douche met lauw water. Zo hou je het hydratatieniveau van je huid op peil. Gebruik hierbij ook niet te veel zeep, want ook dat droogt je huid uit.

Hou ook altijd zonnecrème bij de hand. Je smeert het best elke dag zonnecrème, zelfs in de winter en de herfst en wanneer de zon achter de wolken zit. Zorg er wel elke keer voor dat je handen proper zijn vooraleer je begint te smeren. En die tip geldt vooral voor je gezicht: kom nooit met vuile handen aan je gezicht, zodat je geen bacteriën overbrengt.

Beweeg voldoende

Nog enkele tips:

  • Geniet van de gezonde buitenlucht.
  • Ga sporten! Wanneer je zweet, worden giftige chemicaliën onder de huid verwijderd. Bovendien bevordert het de bloedcirculatie, wat zorgt voor een natuurlijke blos en een gezonde gloed.
  • Zorg voor voldoende nachtrust.
  • Verlucht je woning dagelijks.
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
Stralende vrouw met gezonde huid
8 vitale tips voor een gezonde huid

Je huid is een orgaan dat wordt blootgesteld aan heel wat interne en externe factoren. Het is een poreus en...

Close