A.Vogel Blog

Ga cellulitis tegen en verschijn met een bikiniproof lichaam op het strand

door Marina Cluysen, op 30 juli 2015, Klachten

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Cellulitis

Heb jij ook last van een bobbelige huid op je dijen en billen? Wees gerust, je bent niet de enige. Zelfs slanke mensen hebben te kampen met cellulitis. Toch heeft het vaak een invloed op je zelfvertrouwen wanneer je in bikini op het strand moet verschijnen. Daarom geven we je enkele tips om je cellulitis te verminderen.

Wat is cellulitis?

Cellulitis wordt ook sinaasappelhuid genoemd. Het verwijst naar de bobbelige huid, die meestal op de billen en dijen voorkomt. Cellulitis ontstaat door een verstoring van het bindweefsel onder de huid en een toename van de vetcellen in de onderhuid. Ook de bloeddoorstroming verloopt op die plaatsen minder goed. Elementen zoals erfelijkheid, leeftijd, geslacht en een ongezonde levensstijl hebben hier allemaal een invloed op.

3 tips om cellulitis te verminderen

Let op je voeding

Drink elke dag minimaal 1,5 liter water, groene thee of kruidenthee. Let ook op je voeding. Zorg voor een gezond voedingspatroon waarin je voldoende varieert. Eet dus dagelijks je portie fruit, en zet ook elke dag groenten zoals broccoli, asperges en rode bieten op het menu. Ook vette vis hoort thuis in een gezond dieet, want het levert je de gezonde vetten op die je lichaam nodig heeft. Eiwitrijke voedingsmiddelen bevorderen de afvoer van afvalstoffen. Voeding die je beter vermijdt als je cellulitis wilt tegengaan? Alle producten die overmatig veel zout, suiker, of dierlijke vetten bevatten. Kant-en-klare maaltijden, wit brood, koekjes, snoep, alcohol en koffie laat je maar beter zo veel mogelijk achterwege.

Beweeg!

Plan elke dag minimaal 30 minuten beweging in. Op die manier bevorder je je doorbloeding, versterk je je spieren, en gaat je vetpercentage omlaag.

Masseer je huid

Door de plaatsen waar je cellulitis hebt stevig te masseren, bevorder je de doorbloeding van het vetweefsel. Je kunt hierbij gebruik maken van de A.Vogel Crème Symphytum. Deze 100% natuurlijke crème is geschikt voor dagelijks gebruik en voedt je huid.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Lange vliegreis tips
Lange vliegreis voor de boeg? 5 tips voor een comfortabele reis

Een lange vliegreis naar een verre bestemming is voor velen geen prettig vooruitzicht. Toch kun je het jezelf zo aangenaam...

Close