Stress

Feestje organiseren zonder stress

Ons advies


Marina Cluysen

Uiteraard wil je dat jouw feestje onvergetelijk wordt (in positieve zin :-)) en dat alle genodigden er nog lang over napraten. Maar moet jouw feestje daarom het perfecte Pinterest- of Instagramwaardige feestje zijn? Helemaal niet! De easy dinner maakt komaf met het perfect dinner én met alle stress die ermee gepaard gaat.

Het easy dinner: het leukste feestje!

Wie een half uurtje in het rond klikt op Instagram of Pinterest komt ongetwijfeld honderden foto’s en tips tegen om het perfecte etentje of feestje te organiseren. Het ziet er allemaal zo prachtig uit, dat jij natuurlijk ook enkele ideetjes ervan wilt overnemen voor jouw feestje. Heel leuk, maar zo leg je de lat uiteraard wel erg hoog.

Waarom zou je jezelf dat eigenlijk aandoen? Het leven is zo toch al uitdagend genoeg? Akkoord? Blogsters Zita en Sara Theunynck geven enkele tips om een feestje te organiseren zonder stress.

Feestje organiseren zonder stress

Een grote stressfactor bij het organiseren van een feestje, is al het werk dat erbij komt kijken. Ontelbaar veel goede voornemens zijn al gesneuveld tijdens het bedenken van boodschappenlijstjes en huisklusjes die gepaard gaan met het organiseren van een feestje. Jammer toch? Het geheime ingrediënt van een easy dinner is daarom: keep it simple!

1. Feestje organiseren zonder stress? Verboden op te ruimen!

Feestje organiseren zonder stress - tips

Jullie vriendschap is toch echt wel bestand tegen een rommelige woonkamer of keuken, niet? De eerste regel is dan ook: verboden op te ruimen! Ook poetsen is uiteraard uit den boze. Ligt er een dekentje niet opgeplooid in de zetel? Laat maar lekker liggen! Jouw gasten komen voor jou, niet voor een picture-perfect-huis.

2. Geen cadeautjes

Ook voor je gasten brengt een etentje of feestje best wel wat stress met zich mee. Meestal bedenken ze zich last-minute namelijk nog dat ze graag een presentje willen meebrengen. Een overhaast tripje naar de bloemist of supermarkt is het gevolg. Om van het urenlange twijfelen ter plaatse nog maar te zwijgen. Ook als gast voel je namelijk de druk om het ‘perfect’ te doen (als in: het perfecte cadeau vinden). Daarom is het meebrengen van cadeautjes en presentjes verboden.

3. Dresscode: onbestaand

Ook de outfit brengt vaak heel wat stress met zich mee. Iedereen wilt er namelijk op z’n best uitzien tijdens een feestje. Hoeft toch eigenlijk niet? Je vrienden nemen je echt wel zoals je bent! Bespaar jezelf het geld voor een nieuwe outfit en volg het advies van Kurt Cobain: come as you are! Gewoon in een outfit waar jij je goed in voelt. Eentje die wél lekker zit en waarin je niet continu moet opletten voor eetvlekken. Oncomfortabele hakken en schoenen zijn ook niet uitgenodigd :-).

4. Gemakkelijke gerechten op het menu

Feestje organiseren zonder stress - shitty dinner

Het easy dinner maakt ook komaf met urenlang sloven in de keuken en meerdere tripjes naar diverse supermarkten om toch maar die lekkere hesp te hebben van de ene winkel en de goede kaas van de andere. Je kookt gewoon met wat je in huis hebt. Dat vraagt een uitgebalanceerde voorraadkast, maar het kan wel.

Wedden dat je nog wel wat spaghettisaus in de diepvries hebt zitten waarmee je een heerlijke pasta op tafel tovert? En met een overgebleven appel, diepvriesscampi’s en wat currypoeder en andere kruiden maak je een heerlijk hapje. Het dessert? Vanille-ijs met hagelslag. Want simpel = lekker! De diepvriezer is jouw beste vriend!

5. Weg met de gsm

Betrap je jezelf er ook regelmatig op dat je steelse blikken op je gsm werpt terwijl je gesprekspartner z’n verhaal uit de doeken doet? Echt niet oké! Vraag je gasten om hun gsm thuis te laten (of in de auto) of om hem op z’n minst in de hall achter te laten in een daarvoor voorzien doosje. Pas wanneer ze vertrekken, krijgen ze hun gsm terug.

Het voordeel is dat er eindelijk terug écht gepraat wordt met elkaar. Bovendien wordt het zonder gsm wel erg moeilijk voor je gasten om bewijsmateriaal te verzamelen van jouw dinner :-)!

Ontdek meer ontspanningstips met de A.Vogel Stresscoach!

Voel je je vaker onrustig, gespannen of gestresseerd (bijvoorbeeld als je een feestje moet organiseren)? Dan is de A.Vogel Stresscoach net wat je nodig hebt. Het is belangrijk dat je leert om je op tijd en stond te ontspannen. Op die manier blijf je de stress immers de baas en blijf je in evenwicht. Vind jij het erg moeilijk om tijd te maken hiervoor? Of heb je helemaal geen idee hoe je hieraan begint? De A.Vogel Stresscoach neemt je bij de hand en toont je de weg naar een stressvrij leven. En dat in 3 simpele stappen!

Schrijf je gratis in voor de A.Vogel Stresscoach

Als je je inschrijft voor de A.Vogel Stresscoach, ontvang je de komende weken 3 mails met daarin de nodige tips & tricks om met stress om te gaan en ontspanningsoefeningen om jezelf te ontspannen.

stress - Stresscoach

Meer weten over slaap en stress

Laatste wijziging op deze pagina: 08-01-2024

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >