A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Een verkoudheid bestrijden vanuit je bed

door Marina Cluysen, op 8 november 2016, Verkoudheid

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

verkoudheid bestrijden

Je beweegt regelmatig, je eet gezond en gevarieerd en je neemt Echinaforce + vitamine C van A.Vogel om je weerstand te verhogen. Kortom: jij doet er alles aan om een verkoudheid te voorkomen! Toch?! Dat valt nog af te wachten… Hét geheime ingrediënt voor een ijzersterke weerstand ontbreekt namelijk nog. Tip? Je doet het in bed!

Nu de zomer definitief voorbij is en de dagen steeds kouder, natter en donkerder worden, zijn ook de eerste verkoudheden weer daar. Hét moment dus om aan je weerstand te werken, want met een goede weerstand ben je minder vatbaar voor een verkoudheid. Maar wat houdt dat eigenlijk in: werken aan je weerstand?

Het belang van een ijzersterke weerstand

Simpel gezegd beschikt jouw lichaam over een natuurlijke verdediging tegen ongewenste indringers: het afweersysteem. Hoe sterker dit afweersysteem, hoe kleiner de kans dat vreemde indringers jouw lichaam binnendringen. Ook zorgt een goede weerstand ervoor dat je er sneller weer bovenop bent wanneer je toch eens een verkoudheid of minder fitte periode hebt.

verkoudheid bestrijden-weerstand verhogen

Je weerstand verhogen

Voor het opbouwen van een ijzersterke weerstand is een gezonde levensstijl essentieel. De richtlijnen zijn eenvoudig: eet gezond en gevarieerd (dagelijks voldoende vers fruit en verse groenten) en beweeg op regelmatige basis, bij voorkeur in de frisse buitenlucht. Zo blijft je weerstand op peil en krijgen vreemde micro-organismen minder de kans om hun werk te doen. Daarnaast kun je je lichaam extra ondersteunen met een natuurlijke weerstandsverhoger, zoals Echinaforce van A.Vogel.

Een verkoudheid bestrijden vanuit je bed

verkoudheid bestrijden-slaap

Als je bovenstaande tips ter harte neemt, ben je al een heel eind op weg. Maar één essentieel onderdeel ontbreekt nog. Voor een ijzersterke weerstand is het namelijk ook van groot belang dat je voldoende slaapt. En met voldoende bedoelen we: minstens 7 uur per nacht.

Als je regelmatig 6 uur (of minder) per nacht slaapt, loop je 4x meer kans op een verkoudheid dan mensen die 7 uur per nacht slapen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de University of California. Dat ene uurtje slaap maakt dus een wereld van verschil!

Voor deze studie werd de nachtrust van 164 gezonde deelnemers gedurende 1 week gemonitord. Op basis hiervan konden ze de slaapgewoontes van de deelnemers in beeld brengen. Hierna werden alle deelnemers besmet met het rhinovirus (dit virus veroorzaakt verkoudheden).
Uit de studie bleek duidelijk dat de deelnemers die chronisch slecht sliepen, meer ziek werden. Zij die maar 5 uur (of minder) per nacht sliepen, hadden 4,5x meer kans om ziek te worden door het rhinovirus. Zij die 6 uur per nacht sliepen, deden maar ietsje beter: zij hadden ‘maar’ 4x meer kans om ziek te worden dan de deelnemers die minstens 7 uur per nacht sliepen.

Een goede nachtrust, met voldoende uren slaap, is dus essentieel als je een verkoudheid wilt voorkomen.

Eerlijk? Deze tip voor een goede weerstand is mijn favoriete tip aller tijden :-). Lekker lui vanuit je bed aan je weerstand werken? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

Werken aan je nachtrust

Lig jij nooit op tijd in bed? En slaap je bijgevolg veel te weinig? Of misschien kruip je wel op tijd tussen de lakens, maar lukt het je niet om de slaap te vatten?

Een slechte nachtrust laat al snel z’n sporen na: je voelt je niet uitgeslapen wanneer de wekker gaat, je bent vermoeid overdag, zit heel de tijd te geeuwen en je kan je niet concentreren. En ook voor je weerstand is het dus niet goed.

Kan jouw nachtrust wel een duwtje in de rug gebruiken? In onze gezondheidsspecial rond ‘slaap’ lees je alles over goed slapen.

Schrijf je in voor de A.Vogel Slaapcoach

Bovendien kan je ook samen met de A.Vogel Slaapcoach werken aan je nachtrust. Schrijf je vandaag nog gratis in en ontvang meteen interessante tips om beter te slapen en uitgerust wakker te worden!

banner-slaapcoach

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • deprez jan, 468 dagen geleden

  vogel Echinacea lijkt me beter dan andere, niet iedereen in mijn omgeving is daarmee akkoord. wie heeft gelijk?

  • Marina , 467 dagen geleden

   Dag Jan, A.Vogel Echinaforce is beter dan andere omdat wij verse planten gebruiken (geen gedroogde) en omdat wij zowel extracten van het kruid als van de wortel van de rode zonnehoed gebruiken in tegenstelling tot de andere Echinacea producten op de markt. Daardoor versterkt Echinaforce niet alleen de weerstand maar helpt ook om verergering en bijkomende infecties te voorkomen als je al verkouden bent!

 • jeanne, 424 dagen geleden

  vanaf welke leeftijd kan men kinderen Echinacea geven en welke dosering geeft men dan

  • Marina , 422 dagen geleden

   Dag Jeanne, de kinderen mogen vanaf 2 jaar Echinaforce nemen. Er bestaan speciale Echinaforce varianten voor kinderen: Echinaforce junior en Echinaforce junior Vitamine C.

 • More in Verkoudheid
  sporten grieperig
  Mag je sporten als je grieperig bent?

  Hoewel we tot nu toe gespaard zijn gebleven van echt winterweer, krijg ik toch al af en toe telefoontjes en...

  Close