A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Een pollenallergie herkennen en verzachten

door Marina Cluysen, op 27 maart 2014, Hooikoorts
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Een pollenallergie herkennen en verzachten

De lente staat voor de deur, eindelijk genieten van het zonnetje… Althans dat zou je denken, maar als je lijdt aan een pollenallergie gaat deze vlieger niet voor jou op. Jij hebt last van een loopneus, tranende ogen en er gluurt altijd een niesbui om de hoek. Niets om naar uit te kijken dus, maar gelukkig bestaan er heel wat middeltjes om de symptomen van pollenallergie te verzachten. Wij zetten ze voor jou even op een rij!

Waar ben je allergisch voor bij een pollenallergie?

Pollenallergie oftewel hooikoorts is een seizoensgebonden allergie. Als je hier last van hebt, ben je allergisch voor pollen die gedurende de lente en de zomer rondzweven. De meest voorkomende pollenallergie is die voor graspollen. Maar in principe kunnen alle windbestuivende planten, zoals bloeiende grassen, struiken en bomen een pollenallergie veroorzaken.

Hoe kan je een pollenallergie herkennen?

Denk je dat jij één van deze slachtoffers bent en last hebt van een pollenallergie? Laat het een kleine troost zijn: je bent niet alleen, maar liefst één op zes mensen krijgt te kampen met een pollenallergie. En uit onderzoek blijkt dat over 20 jaar de helft van alle mensen last zullen hebben van hooikoorts. De symptomen van pollenallergie lijken sterk op deze van een verkoudheid. Je kan een allergie voor pollen herkennen aan de niesbuien, een loopneus en tranende ogen. Andere symptomen van pollenallergie zijn:

  • Jeuk en vocht in de gehoorgang
  • Een lopende en daarna verstopte neus
  • Kriebelhoest, keel schrapen
  • Ophoesten van slijm
  • Branderige keel
  • Zwaar hoofd

Kan je de symptomen van pollenallergie verzachten?

Je kan een pollenallergie niet genezen, helaas. Wat je wel kan doen is de allergie ontlopen of de symptomen ervan verzachten. Tussen vijf en tien uur ‘s morgens is het spitsuur voor de pollen. Het is dus af te raden om dan te gaan wandelen, joggen of tuinieren. Als het waait blijf je met een pollenallergie ook beter binnen. Om de pollen zoveel mogelijk te vermijden op de ergste dagen, trek je dan bijvoorbeeld enkele dagen naar de zee. Daar heb je minder last, zeker wanneer de wind van zee komt.

Enkele zaken waarmee je ook zeker rekening moet houden tijdens het pollenseizoen:

  • Droog je wasgoed niet buiten: ze vangen pollen op
  • Plaats horren tegen je ramen en deuren om te vermijden dat de pollen binnenwaaien
  • Kies vakantiebestemmingen aan zee of hoog in de bergen, daar ligt de concentratie pollen veel lager
  • Als je wilt wandelen, joggen of andere activiteiten wilt uitoefenen in de buitenlucht, doe dit dat na een regenbui of als het spitsuur van de pollen (tussen vijf en tien uur ‘s morgens) voorbij is.

Pollenallergie verzachten met A.Vogel Pollinosan

A.Vogel Pollinosan Oogdruppels zijn 100% natuurlijk en zorgen voor een snelle verkoeling en verlichting van rode, branderige en jeukende ogen. De oogdruppels zijn ook geschikt voor dragers van contactlenzen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Hooikoorts
huisdier krabben allergie
Tips tegen jeuk bij huisdieren

In het voorjaar hebben vele huisdieren last van extreem veel jeuk. Deze dieren gaan dan erg krabben en halen zo...

Close