A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Een gladde bikinilijn zonder stoppels met deze 5 tips!

door Marina Cluysen, op 19 april 2017, Huid

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Gladde bikinilijn

Het zonnetje laat zich af en toe al van z’n beste kant zien. Leuk, want dat wilt zeggen dat het binnenkort weer bikiniweer is! Of badpakkenweer… wat je wilt :-). Uiteraard wil je er dan op je best uitzien. En dus let je flink op je eten en shop je jezelf helemaal tureluurs op zoek naar de meest flatterende bikini! Een gladde bikinilijn is uiteraard ook een vereiste… Maar je bikinilijn scheren zonder dat dit geïrriteerde plekjes  of rode bultjes oplevert, is makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze tips krijg je in een oogwenk een gladde bikinilijn zonder stoppels!

Veel vrouwen hebben na het scheren van de bikinilijn last van (jeukende) rode bultjes, ingegroeide haartjes, irritatie of wondjes. Een gladde bikinilijn krijg je dan ook niet zomaar. Een goede voorbereiding is één ding, maar ook achteraf kan je enkele zaken ondernemen om jezelf heel wat ellende te besparen. Op naar onze tips voor een gladde bikinilijn zonder stoppels!

Wat is de functie van schaamhaar?

Tegenwoordig zijn we het liever kwijt dan rijk, maar toch heeft schaamhaar een functie. Rond de puberteit komen de eerste haartjes opzetten. Op dat moment ben je er meestal nog redelijk blij mee, want het is een teken van volwassenheid. Het wijst er op dat je geslachtsrijp wordt. Daarnaast heeft schaamhaar een beschermende functie. Het zorgt er namelijk voor dat de vagina en de plasbuis beter beschermd worden tegen bacteriën die proberen binnen te dringen.

Ten derde heeft schaamhaar ook een seksuele functie: het bevat immers feromonen. Dit zijn hormonale geurstoffen die een rol spelen in het (seksuele) aantrekkingsproces.

Driehoek(je), streepje of kaal?

Net zoals onze kleren, is ook je schaamhaar onderhevig aan de mode. Vroeger (in de ’70) was schaamhaar bijvoorbeeld ‘in’. Een flink bosje daarbeneden was dan ook niets om je over te schamen! De laatste jaren is de regel ‘less is more’. Het begon met een driehoekje dat steeds kleiner werd en evolueerde naar een streepje dat steeds dunner en korter werd. Tot er niets meer overbleef, met ‘kaal’ als nieuwe trend.

Ga jij voor helemaal kaal, een driehoek(je), een streepje of alle figuren daartussenin? Maakt niet uit! Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Maar: wat je ook kiest, de kans is groot dat je toch een klein beetje aan ‘landscaping’ wilt doen. Met schaamhaar is immers helemaal niets mis, maar de meeste vrouwen verkiezen wel dat het binnen de perken (lees: binnen de grenzen van hun onderbroek) blijft.

Voor een gladde bikinilijn kan je teruggrijpen naar diverse ontharingsmethodes. Scheren, harsen, epileren, … Elk met hun eigen voor- en nadelen.

Bikinilijn ontharen: bikinilijn scheren

Gladde bikinilijn-scheren

De meeste vrouwen verkiezen deze methode. Het is namelijk pijnloos (als je het goed doet :-)) en je kan het makkelijk en snel thuis zelf doen. Ondanks de vele voordelen, zijn er ook wel wat nadelen aan verbonden. Bij het scheren kunnen er bijvoorbeeld wondjes ontstaan. Als hier ook nog eens bacteriën in terecht komen, kunnen de wondjes ontstoken raken. Ook ingegroeide haartjes (in de vorm van rode bultjes) en jeuk zijn een veelvoorkomend gevolg als je je bikinilijn scheert.

Tips voor het scheren van je bikinilijn

 • Een scherp mesje kan je veel ellende besparen. Zo kan je de haartjes erg kort afscheren, waardoor je een gladder resultaat bekomt. Zorg ervoor dat het mesje goed schoon is en blijf het niet eindeloos gebruiken. Na een vijftal beurten is het mesje aan vervanging toe.
 • Warm water maakt het scheren makkelijker. Zo krijg je een echt gladde bikinilijn. Je bikinilijn scheren onder de douche is dan ook een aanrader.
 • Scheer nooit tegen de haargroei in! Zo verhoog je namelijk het risico op ingegroeide haartjes. Scheer altijd met de richting van de haargroei mee.
 • Neem je tijd. Als je snel, snel wilt scheren, loop je meer kans op wondjes.
 • Zijn de haartjes te lang? Knip ze dan eerst wat korter. Zo gaat het scheren makkelijker.
 • Spoel goed na met lauwwarm water om alle zeeprestjes en haartjes te verwijderen.

Toch last van jeuk en irritatie na het scheren van je bikinilijn?

Bikinilijn-MultiGyn IntiSkin jeuk irritatie na scheren Multi-Gyn IntiSkin is een spray die jeuk en irritatie van de huid rond de vagina verlicht (bijvoorbeeld na het scheren). Daarnaast neutraliseert de spray onaangename geurtjes. De spray is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, is verzachtend en geeft een fris gevoel.

Bikinilijn ontharen: schaamhaar epileren

Epilatie is een andere methode om je bikinilijn te trimmen. Het voordeel van epilatie is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Resultaat? Een gladde bikinilijn, voor een langere periode! Nadeel? Het kan (erg) pijnlijk zijn. De huid in de intieme zone is immers erg gevoelig. Veel vrouwen krijgen na een tijdje last van ingegroeide haartjes door het epileren. Onderstaande tips helpen dit voorkomen:

Tips voor het epileren van je schaamhaar

 • Scrub de huid vooraf voorzichtig. Op die manier worden dode huidcellen verwijderd en verklein je de kans op ingegroeide haren.
 • Gebruik alleen producten die specifiek geschikt zijn voor de schaamstreek.
 • Vermijd de eerste dagen na het epileren zonlicht. Dit om je huid rust te gunnen na deze behandeling. Ook zwemmen is te vermijden: het chloor in zwembadwater en het zout in zeewater werken immers irriterend.
 • Gebruik na het epileren een natuurlijke, verkoelende, hydraterende spray of crème. Zo raakt je huid sneller gekalmeerd en verdwijnen de rode puntjes, die ontstaan door het epileren, sneller. Multi-Gyn IntiSkin bijvoorbeeld!

Bikinilijn ontharen: bikinilijn harsen

Gladde bikinilijn-harsen

Een laatste populaire methode voor een gladde bikinilijn, is harsen. Net zoals bij epilatie worden de haartjes compleet verwijderd (inclusief haarzakje). Perfect voor een glad resultaat. Harsen is, net zoals epileren, pijnlijker, maar het voordeel is wel dat je meerdere haartjes tegelijk kan verwijderen (wat bij epileren niet het geval is). Nadeel is dat je het moeilijk zelf kan doen.

Tips voor het harsen van je schaamhaar

 • Scrub de huid vooraf voorzichtig. Op die manier worden dode huidcellen verwijderd en verklein je de kans op ingegroeide haren.
 • Gebruik alleen producten die specifiek geschikt zijn voor de schaamstreek.
 • Vermijd de eerste dagen na het harsen zonlicht. Dit om je huid rust te gunnen na deze behandeling. Ook zwemmen is te vermijden: het chloor in zwembadwater en het zout in zeewater werken immers irriterend.
 • Gebruik na het harsen een natuurlijke, verkoelende, hydraterende spray of crème. Zo raakt je huid sneller gekalmeerd en verdwijnen de rode puntjes, die ontstaan door het waxen, sneller. Multi-Gyn IntiSkin bijvoorbeeld!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Anneke, 224 dagen geleden

  Beste, julie spreken van zoveel producten om te ontharen rond de schaamstreek maar is ‘veet, een goed en betrouwbaar product? En kan een man ook Veet gebruiken, is dit product veilig i.v.m. huidiretaties of huidkanker?

  • Marina Cluysen , 222 dagen geleden

   Dag Anneke. Veet is een klassiek product dat al heel veel jaren op de markt is. Het blijft wel een chemisch middel en kan als zodanig de huid wel irriteren. Als je het goed verdraagt, zal er niet zo snel een probleem zijn. Krijg je telkens last van een rode, geïrriteerde huid of jeuk na gebruik, dan kies je beter voor een andere ontharingsmethode. Heb je meer vragen rond Veet, contacteer dan best de fabrikant.

 • More in Huid
  Mooie huid - huidverzorging
  Krijg een perzikhuidje met deze keukenmiddeltjes

  Wist je dat jij alles in huis hebt voor een mooie huid? Ik heb het niet over dat potje dag-...

  Close