A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Droge huid na de eerste lentezon? Tips voor de verzorging van een droge huid

door Marina Cluysen, op 18 april 2013, Huid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Droge huid verzorgen

Iedereen heeft wel eens last van een droge huid. Tijdens de herfst en winter kan de huid bijvoorbeeld droger aanvoelen omdat we vaker binnen zijn dan in de buitenlucht. Maar ook in de zomer kan je huid vaak uitdrogen doordat je meer zweet en veel in de zon gaat. Een droge huid heeft echter een specifieke verzorging nodig. De droge huid goed verzorgen en reinigen met de juiste producten is absoluut noodzakelijk om een verdere uitdroging van de huid en andere nare kwaaltjes te vermijden.

Hoe herken je een droge huid?

Een droge huid voelt heel gespannen aan, vooral na het reinigen. Meestal is de huid ook trekkerig en voelt het oncomfortabel aan als er water op je gezicht komt. Een droge huid kan je tevens herkennen aan een dof en ruw aanvoelend huidoppervlak dat soms lichtjes afschilfert. Een droge huid heeft bovendien kleine en gesloten poriën, waardoor zwarte puntjes of verstopte poriën niet vaak voorkomen.

Een droge huid staat echter niet gelijk aan een gedehydrateerde huid. Een droge huid heeft een tekort aan olie en is dus natuurlijk droog. Een gedehydrateerde huid heeft een tekort aan vocht, een probleem dat je kan verhelpen door gewoon veel water te drinken en een hydraterende lotion aan te brengen.

Hoe wordt een droge huid veroorzaakt?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Indien deze barrièrefunctie van de huid echter vermindert, verlies je te veel vocht en is er te weinig vocht aanwezig in de hoornlaag van de huid. Het gevolg daarvan is een droge huid.

Een vermindering van de barrièrefunctie van de huid kan optreden door te vaak en te warm douchen. Warm water zorgt er immers voor dat de vetten van je huid weggespoeld worden, waardoor je huid minder vocht kan vasthouden. Ook zeep kan een droge huid tot gevolg hebben: zeep maakt de huid wel schoon, maar lost de vetten op. Tenslotte kunnen slechte leefgewoontes, zoals roken, ongezond eten en te weinig water drinken tot een droge huid leiden.

Tenslotte spelen ook de weersomstandigheden een rol. Tijdens de herfst en de winter vertoef je vaker binnen en minder in de buitenlucht. Ga je wel naar buiten, dan krijgt je huid af te rekenen met koude en wind. Ook in de lente en in de zomer kan je echter te maken hebben met een droge huid. Tijdens de warmste seizoenen van het jaar kan je huid namelijk uitdrogen omdat je meer zweet en vaker in contact komt met de zon. Ook airconditioning is slecht voor de huid.

Een droge huid op een natuurlijke manier verzorgen

HuidverzorgingJe kan een droge huid op een natuurlijke manier verzorgen dankzij de A.Vogel Crème Bioforce. Deze vette huidcrème bestaat uit wolvet, waarin verschillende heilzame planten verwerkt zijn, zoals bijvoorbeeld goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. Deze crème zorgt ervoor dat de droge huid weer soepel en gaaf wordt.

Een droge huid ken je tevens van binnenuit behandelen door veel water te drinken.

Een droge huid op de juiste manier reinigen

Verschillende reinigingsproducten voor de huid zijn gebaseerd op alcohol. Alcohol droogt de huid echter uit, dus kies je beter voor een reinigingsmelk of een lotion met een hydraterend effect. Het grote voordeel van dit type reinigingsproducten voor de huid is dat je je gezicht niet hoeft na te spoelen, waardoor een beschermend laagje op je huid achterblijft. Op die manier kan je je huid tegelijkertijd reinigen en verzorgen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
huisdier krabben allergie
Tips tegen jeuk bij huisdieren

In het voorjaar hebben vele huisdieren last van extreem veel jeuk. Deze dieren gaan dan erg krabben en halen zo...

Close