A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Do’s & don’ts voor een gezonde huid

door Marina Cluysen, op 25 november 2013, Huid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Do’s & don’ts voor een gezonde huid

Iedereen wil graag een gladde, stralende en mooie huid. Daar speelt de schoonheidsindustrie gretig op in met een overdaad aan zalfjes, maskers, lotions en crèmes voor een gezondere huid. Maar smeren alleen helpt niet: gezonde voeding, voldoende beweging en genoeg rust zorgen ook voor een gezonde huid. Deze is namelijk niet enkel gevoelig voor veranderingen van buitenaf, maar ook van binnenuit.

Don’ts voor een gezonde huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en is gevoelig voor elke verandering, zowel intern als extern. Het is een soort uiterlijke indicator van je innerlijke gezondheid. Door je innerlijke gezondheid op peil te houden, blijft je huid gezond.

  • Je huid kan van buitenaf beschadigd worden door factoren zoals het weer en de temperatuur. Daarom is het belangrijk om in extreme periodes van koude, zoals de winter, en extreme periodes van warmte, zoals de zomer, extra aandacht te besteden aan jouw huid.

  • Daarnaast is de huid ook gevoelig voor voeding, geneesmiddelen en hormonen. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op je huid.

  • Caffeïne, alcohol en roken zijn enorm slecht voor je huid. Ze zorgen er namelijk voor dat de poriën van je huid verwijden. Hierdoor kan er meer vuil in de huid dringen en ziet deze er levenloos uit.

  • Stress, te weinig ontspanning en onvoldoende nachtrust zijn nefast voor een gezonde huid.

Do’s voor een gezonde huid

Een gezonde huid begint met een gezonde levensstijl. Zoals je uit de voorgaande don’ts al kon afleiden, reageert onze huid sterk op verandering. Om je huid terug in topconditie te brengen, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Deze do’s helpen je op weg om je huid te doen stralen.

  • Reinig je huid dagelijks met water. Gebruik niet te veel (of zelfs geen) zeep, dit kan namelijk het hydrolipidefilm-laagje dat je huid beschermt, beschadigen.

  • Stimuleer een stevige huid door voldoende beweging, borstelmassages en regelmatig douchen met afwisselend koud en warm water.

  • Kies voor gezonde voeding met voldoende vitaminen en mineralen. Voornamelijk vitamines E en C beschermen je huid tegen schadelijke effecten van het weer.

  • Drink daarbij veel water. Je lichaam heeft de hele dag door water nodig om je organen, weefsels, cellen en dus ook je huid te hydrateren.

  • Door voldoende te slapen, krijgt jouw huid de kans om te herstellen. Een schoonheidsslaapje kan dus wonderen doen!

  • Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten om je huid te beschermen en vermijd verzorgingsproducten op chemische basis! Kies bijvoorbeeld voor A. Vogel Crème Bioforce om een droge en ruwe huid te verzachten, A.Vogel Crème Symphytum tegen een schrale huid of A.Vogel Crème Symvita voor een samentrekkende en versterkende invloed op de huid.

 

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
Huidveroudering tegengaan met Omega 6 en teunisbloemolie
Huidveroudering tegengaan met Omega 6 en teunisbloemolie

Rimpels zijn de nachtmerrie van vele vrouwen. Helaas, huidveroudering terugdraaien kan niet. Wat wel kan, is de uiterlijke kenmerken van...

Close