A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Diabetes en voeding: hoe pas je je eetpatroon aan?

door Marina Cluysen, op 20 januari 2015, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Diabetes en voeding

Voor diabetici is een gezonde eet- en levensstijl uitermate belangrijk. Om je bloedsuikerspiegel op peil te houden, moet je letten op wat je eet en regelmatig bewegen. Gezonde voeding staat voorop, en suiker wordt van je menu geschrapt. Ontdek welke voedingsmiddelen je mag eten en welke je moet vermijden.

Wat is diabetes?

Bij mensen met diabetes of suikerziekte maakt de alvleesklier te weinig insuline aan of is het lichaam ongevoelig voor insuline. Daardoor stapelt suiker zich op in het bloed, met een te hoge bloedsuikerspiegel tot gevolg. Let daarom op je voeding en zorg ervoor dat je bloedsuikergehalte zo normaal mogelijk blijft.

Voeding bij diabetes

Diabetespatiënten moeten voldoende water drinken. Kies daarnaast voor een gezonde, evenwichtige voeding met verse producten en voedingsmiddelen.

  • Koolhydraten beïnvloeden het suikergehalte in je bloed. Je vindt ze in snoep en koekjes, maar ook in graanproducten, fruit en melkproducten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie en helpen de bloedsuikerspiegel op peil te houden.

  • Vermijd verzadigde vetten, want die verhogen het risico op hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetten mag je wel eten. Je vindt ze in noten, vette vis en plantaardige oliën.

  • Voedingsvezels: Kies voor vezelrijke voeding. Vezels verbeteren de darmtransit en zorgen voor een tragere opname van suikers. Vezels zitten in volkorenproducten, groenten en fruit.

  • Eiwitten zijn gezond en zorgen voor een verzadigd gevoel. Ze hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Je vindt ze in peulvruchten, vlees, vis, gevogelte, melkproducten en eieren.

  • Wees matig met zout.

  • Mensen met suikerziekte kunnen niet alle geneesmiddelen gebruiken, omdat sommige te veel suiker bevatten. Deze A.Vogel producten mag je wel blijven gebruiken.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap?
Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap?

Als je zwanger bent, mag je niet roken of drinken. Dat weet zowat iedereen. Maar ook het voedsel dat je...

Close