A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Een detox kuur voor thuis: richtlijnen voor voeding en beweging

door Marina Cluysen, op 1 april 2014, Energie

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Een detox kuur voor thuis richtlijnen voor voeding en beweging

Vette voeding, alcohol, weinig beweging, … We doen ons lichaam geregeld onrecht aan. Tijd dus om hier iets aan te doen! Een detox kuur is ideaal om je lichaam te zuiveren van alle slechte stoffen die zich opgestapeld hebben. We geven je alvast enkele richtlijnen voor een eenvoudige maar effectieve detox kuur voor thuis.

Een detoxvakantie in een duur resort, wekenlang alleen maar sapjes drinken of overschakelen op een dieet van pillen. De celebrities doen het dan wel eens, gezond is het allerminst! Een gezonde detox kuur voor thuis bevat geen poedertjes, maar wel superfoods die je lichaam zuiveren. Zo begin je eraan!

Water ontgift je lichaam

De allerbeste manier om je lichaam te detoxen is water drinken, minimaal 1.5 liter per dag. Water helpt immers bij het afvoeren van schadelijke stoffen en is daarom een essentieel onderdeel van elke gezondheidskuur. Hou je niet zo van water? Probeer het dan op smaak te brengen met schijfjes citroen of kruiden zoals tijm, munt en rozemarijn. Ook kruidenthee is gezond en telt bij de totale hoeveelheid water die je op een dag moet drinken. Je wisselt best af tussen verschillende soorten.

Detoxen: eet de juiste groenten

Een detox kuur thuis is niet compleet zonder de juiste voeding. Vetten, suikers en koolhydraten belasten je lichaam, dus die ban je best van het menu. Wat je dan wel mag eten? Vooral veel groenten.

Alle groenten zijn uiteraard gezond, maar sommigen springen er toch bovenuit. Denk bijvoorbeeld aan koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, Chinese kool, witte kool en rode kool. Deze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van de leverfunctie. Groene bladgroenten (spinazie, andijvie, …) en wortelgroenten (wortel, pastinaak, schorseneer, …) zijn ook zeker aan te bevelen. Enkele groenten waarmee je moet opletten tijdens je detox kuur zijn tomaat, aubergine, paprika, rode en groene peper. Deze bevatten immers alkaloïden die voor irritatie van de darmwand kunnen zorgen.

Darmproblemen bestrijden met een detox kuur

Is een spijsverteringsprobleem de aanleiding tot je detoxkuur? Spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, verstopping en winderigheid zijn vaak een teken dat je maag en darmen wat rust nodig hebben.

Om je darmflora te ondersteunen kan je Molkosan of Molkosan Fruit gebruiken. Door één of twee schepjes in een glas water te doen krijg je een gezonde dorstlesser die een positief effect heeft op de spijsvertering.

Heb je eerder last van je maag? Dan kan je Boldocynara forte gebruiken. Dit natuurlijke product ondersteunt de maag en de reinigende werking van de lever. Ideaal dus als supplement bij een detox kuur.

Een detox kuur is niet compleet zonder beweging

Veel groenten eten en veel water drinken is perfect om te detoxen en je lichaam wat rust te gunnen. Maar ook beweging is een onmisbaar element in elke detox kuur! Elke dag 30 minuten bewegen is – ook voor wie geen kuur volgt – een absolute must. Doe dus tijdens je kuur nog wat extra en ga meerdere keren per week flink sporten. Goed voor lichaam en geest, en bovendien geeft sporten je heel wat energie!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Bovyn Ann, 402 dagen geleden

  Waar kan ik recepten vinden voor te detoxen

 • Fien Matthijs, 365 dagen geleden

  Detoxen thuis

 • Esty, 135 dagen geleden

  Detox.
  Hebben jullie een schema voor een week.

 • More in Energie
  Lenteweek detox kuur uitdagingen
  Lenteweek: Doe mee met onze detox kuur uitdagingen

  Uitdaging dag 7: Volhouden Nu is de kunst om je “normale” weekmenu onder de loep te nemen en voor voldoende...

  Close