A.Vogel Blog

De voordelen van een natuurlijke neusspray zonder bijwerkingen

door Marina Cluysen, op 10 oktober 2013, Verkoudheid

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

De voordelen van een natuurlijke neusspray zonder bijwerkingen

Een verstopte neus is een terugkerende ergernis voor heel wat mensen. Je slaapt slecht, je eten smaakt niet, je voelt je ellendig en bovenal: je kan niet goed ademen. Enkele puffs van een snelwerkende neusspray en je ademt weer vrij. Dat is natuurlijk heel leuk, maar waar we niet bij stilstaan, is dat zo’n neusspray ook bijwerkingen heeft. Hoe werken deze neussprays eigenlijk en is er een alternatief zonder bijwerkingen?

Hoe werkt een neusspray?

Neussprays bevatten vaak ingrediënten zoals nafazoline, efedrine, oxymetazoline, xylometazoline of tramazoline. Deze stoffen zorgen ervoor dat ons neusslijmvlies weer slinkt, waardoor onze neus terug vrij is en je gemakkelijk kan ademen. Een tijdje later, als de stof uitgewerkt is, zwelt het neusslijmvlies weer en wordt het terug dikker. Op dat moment gebruik je de neusspray opnieuw, en dan gaat het weer beter…

Is een neusspray verslavend?

Je voelt het al aankomen: je belandt in een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitgeraakt. Wanneer je zo’n snelwerkende neusspray langer dan 5 opeenvolgende dagen gebruikt, kan dit leiden tot een rebound-effect. Je hebt dan steeds vaker een neusspray nodig. Na verloop van tijd kan je niet meer zonder neusspray. Neussprays kunnen dus zeker verslavend werken. In Vlaanderen alleen al, zijn er duizenden mensen verslaafd aan neusspray (bron: De Standaard).

Verslaafd aan neusspray? Zo kom je er vanaf!

Als je jezelf bewust bent van het feit dat je niet meer zonder zo’n snelwerkende neusspray kan, wil je er natuurlijk mee stoppen! Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn enkele opties om het gebruik van een snelwerkende neusspray terug te dringen.

Je kan onmiddellijk stoppen en niets meer gebruiken. Het gevolg is dat je neusslijmvlies enkele dagen erg opzwelt en je moeilijk zal kunnen ademen. Je lichaam zal er na een bepaalde tijd van afgekickt zijn en en naar een normale situatie herstellen, waardoor je neusslijmvlies weer dunner wordt.

De andere mogelijkheid is om langzaam te stoppen. Dat kan door enkel in één neusgat neusspray te sprayen zodat het andere neusgat kan ontwennen. In het andere neusgat kan je dan een natuurlijke neusspray sprayen, die geen verslavende bijwerkingen heeft.

Ons afbouwschema kan je helpen om van je neussprayverslaving verlost te raken.

Natuurlijke neusspray zonder bijwerkingen

cinuforce neussprayOm problemen te voorkomen, kies je beter voor een natuurlijke neusspray. Een voorbeeld van zo’n natuurlijke neusspray is Cinuforce neusspray + menthol. Deze neusspray is lief voor je neus, maakt je neus snel vrij en kan je veilig langdurig gebruiken: er is geen gevaar voor afhankelijkheid.

  • Snelle, ontzwellende werking in de neus
  • Zacht voor het neusslijmvlies
  • Veilig langdurig te gebruiken
  • Geen verslavende werking
  • 100% natuurlijk

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Verkoudheid
Een natuurlijke hoestspray om een vastzittende hoest te verhelpen
Een natuurlijke hoestspray om een vastzittende hoest te verhelpen

Hoesten komt vaak voor in combinatie met een verkoudheid, maar toch is hoesten geen ziekte. Het is een reactie van...

Close