A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

De remedie voor wintertenen en wintervoeten

door Marina Cluysen, op 28 oktober 2013, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

De remedie voor wintertenen en wintervoeten

Heb je last van gevoelige tenen tijdens de wintermaanden? Misschien heb je wel wintertenen? Enkele tips om wintervoeten te verzorgen!

Het fenomeen wintertenen

Tijdens het najaar en in de wintermaanden, wanneer het buiten koud en vochtig wordt, krijgen heel wat mensen . Vooral vrouwen, kinderen en ouderen hebben hier last van. Door de koude vernauwen je bloedvaten, waardoor je tenen (maar ook je vingers, neus, benen, kin of ogen) minder goed doorbloed worden. Het lichaamsdeel wordt koud, waarop je lichaam bloed stuurt om weer op te warmen. Door de vernauwde bloedvaten, zal het extra bloed ophopen in de bloedvaten en het weefsel beschadigen. Het resultaat zijn blauwrode zwellingen; wintertenen. Deze plekken kunnen tegelijkertijd jeuken en pijn doen, vooral wanneer je voeten opwarmen.

Wintertenen remedie

Wintervoeten verdwijnen meestal vanzelf na enkele weken, maar je kan maar beter voorzorgsmaatregelen treffen om erger te voorkomen. Dat doe je zo:

 • Bescherm je tenen tegen de koude met warme kledij en goede schoenen.
 • Zorg dat je schoenen niet te strak zitten.
 • Wisselbaden stimuleren de bloedsomloop, wissel dus koude en warme baden af. Houd je voeten twee tot drie minuten in een bad voor je verandert en herhaal dit zes tot acht keer.
 • Een zachte massage kan de pijn en de jeuk verlichten. Wrijf daarna je handen in met Johannesolie om droge huid te verzorgen.
 • Niet krabben, dat maakt de jeuk alleen maar erger!
 • Vermijd extreme warmte, bijvoorbeeld vlakbij een open haard of een kachel.
 • Eet gevarieerd met veel vitaminen en mineralen, verse groenten en fruit en volkorenproducten. Om minder zout te gebruiken kan je bijvoorbeeld Herbamare Natriumarm gebruiken.

 

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • bataillie, 727 dagen geleden

  Wintertenen hielen

  • Marina , 727 dagen geleden

   Beste Bataillie,
   Tegen wintertenen pas je best de tips toe die in dit artikel beschreven staan. Zorg bovendien voor een betere bloedsomloop door een natuurlijk product op basis van Gingko biloba, paardenkastanje en/of sintjanskruid te gebruiken. Pijn aan de hielen heeft niets te maken met wintertenen maar komt voor door een verkeerde stand van de voet of doorzakken van de voetzolen. Het kan ook zijn dat er iets met de achillespees is. Dit laat je best onderzoeken door een podoloog. Met aangepaste zooltjes verkrijg je tamelijk snel een goede verbetering.

   • Eric Dupercijn, 375 dagen geleden

    Heb dat nooit gehad en sinds paar weken last van mijn tenen .
    Bestaat er in de apotheek een middel daarvoor .

    • Marina , 370 dagen geleden

     Dag Eric, Je kan wintertenen tegengaan met A.Vogel Hyperisan druppels of Geriaforce tabletjes of druppels. Beide middelen verbeteren de bloeddoorstroming tot in de kleinste haarvaatjes.Andere tips:
     -draag warme onderkleding en warme sokken/schoenen.
     Zorg dat je veel beweegt zodat de circulatie bevordert wordt.
     -Je kan ook wisselbaden nemen dagelijks: de voeten een minuutje in lekker warm water zetten en daarna in koud water gedurende een paar seconden. Herhaal dit minstens tien keer. Dit zorgt ook voor een goede doorbloeding en sterke bloedvaten.
     -gebruik extra vitamine C

 • More in Klachten
  Hoe kan je je weerstand versterken en wat te doen bij koude rillingen?
  Winterkwaaltjes: wat te doen bij koude rillingen?

  Heb je een mindere periode? Hinderlijk gekuch, een branderige keel en een verstopte neus wijzen erop dat je weerstand heel...

  Close