A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

De huid verzorgen en verzachten dankzij een natuurlijke huidverzorging

door Marina Cluysen, op 5 augustus 2013, Huid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

De huid verzorgen en verzachten dankzij een natuurlijke huidverzorging

Onze huid ontdoet het lichaam van giftige afvalstoffen. Vandaar het oude gezegde “de huid is de spiegel van onze gezondheid”. Iets wat we allemaal in levende lijve ondervinden. Onze huid is gevoelig voor veranderingen, zowel extern als intern. Deze externe factoren zijn het weer en de temperatuur. De interne factoren die invloed hebben op onze huid zijn onze voeding, geneesmiddelen of hormonen. Een mooie huid is het resultaat van verzorging, gezonde voeding en voldoende water.

Verzorging huid

Huidproblemen kan je beter voorkomen dan genezen. Reinig daarom dagelijks je huid! Om je huid te reinigen volstaat het om je te wassen met water. Je hoeft dus niet uitbundig te schrobben met zeep en dergelijke, want dit beschadigt het dunne talglaagje dat onze huid beschermt.

Een stevige huid vraagt om voeding en zuurstof. Dit kan bekomen worden door een goede circulatie van de huid. Om deze circulatie te stimuleren moet je huid bewegen. Dit kan door borstelmassages en regelmatig te douchen met afwisselend koud en warm water. Zoals ieder van ons wel weet, wordt de huid van binnenuit gevoed. Kies daarom voor een gevarieerde en gezonde voeding.

Natuurlijke voedingsmiddelen voor een gezonde huid

Er zijn natuurlijke voedingsmiddelen die de huid van binnenuit verzorgen. We zetten enkele ingrediënten voor een stralende huid op een rij:

  • Rucola is rijk aan vitamine A en zwavel, beide stoffen hebben een positieve invloed op onze huid. Daarnaast werkt rucola ook ontgiftend.
  • Hennepzaad is rijk aan proteïnen en aminozuren. De zaadjes zijn goed voor gezond haar, sterke nagels, krachtige spieren en een stralende huid.
  • Radijzen bevatten zwavel, silicium en vitamine C, hierdoor maken radijzen komaf met een slappe en doffe huid!
  • Pompoenzaad zit boordevol zink en essentiële vetzuren zoals omega 3, 6 en 9!

Verzorg je huid: drink water

Het is belangrijk dat we dagelijks 1,5 tot 2 liter water drinken. Niet enkel omdat het gezond, dorstlessend en goed is voor de werking van de nieren, water zorgt ook voor onze huid! Dagelijks voldoende water drinken is een van de beste manieren om onze huid in goede conditie te houden. Dit samen met een gezonde en evenwichtige voeding!

Natuurlijke huidverzorging

Om je huid extra te verwennen, heeft A.Vogel een uitgebreid gamma met verschillende crèmes.

  • Bij een droge en ruwe huid kan crème Bioforce verzachtend werken. In deze crème zijn verschillende heilzame planten zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid verwerkt. Hierdoor houdt deze crème de huid soepel en bevordert het een gave huid.
  • Om een droge en schrale huid dagelijks te verzorgen is er crème Symphytum. Door de crème dagelijks dun aan te brengen, voedt je de huid en blijft ze elastisch. De Symphytum officinale plant wordt al eeuwenlang gebruikt om schrale plekjes te verzorgen!
  • Je huid versterken kan met crème Symvita. Het is een niet-vette crème met een natuurlijke anti-rimpel werking. Met deze crème verbeter je de conditie van een rijpere huid. Om deze crème te maken werd smeerwortel gebruikt. Deze trekt de huid samen waardoor rimpels minder diep en opvallend worden.
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
Wat te doen bij jeukende insectenbeten
Wat te doen bij jeukende insectenbeten?

Sommige insecten voeden zich met menselijk bloed, andere insecten  steken uit zelfverdediging. Tijdens het steken brengen insecten een giftige stof...

Close