A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

4 onmisbare tips om concentratieproblemen te voorkomen

door Marina Cluysen, op 19 december 2013, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Concentratieproblemen - Blijf bij de les met deze 4 tips

Voor heel wat studenten staat de examenperiode voor de deur. Dat vraagt elke keer opnieuw opperste concentratie en een heleboel doorzettingsvermogen. Het kan best voorvallen dat je last hebt van concentratieproblemen na enkele dagen hard studeren. Hier zijn 4 tips om bij de les te blijven en een prachtig eindresultaat te behalen!

Goede nachtrust voorkomt concentratieproblemen

Verminderde concentratie kan het gevolg zijn van vermoeidheid en stress. Twee zaken waar je tijdens de examens waarschijnlijk wel mee te maken krijgt. Probeer daarom in de eerste plaats voldoende pauzes in te lassen om te rusten. Het allerbelangrijkste is een goede nachtrust! Probeer minimaal 8 uur te slapen, dat is noodzakelijk voor een goede concentratie!

Hoe meer je studeert, hoe meer je moet bewegen

Zorg dat je naast al die mentale inspanningen voldoende beweegt! Door te bewegen pomp je namelijk zuurstof in je hersenen en dat is net wat ze nodig hebben om goed te functioneren. Ga eens een eindje wandelen met de hond of trek je loopschoenen aan en jog een rondje.

Concentratieproblemen? Tijd voor een pauze

Het is normaal dat je je geen volledige dag kan concentreren. De meesten kunnen zich zo’n 45 minuten concentreren. Neem een pauze zodra je voelt dat je concentratie afneemt! Een pauze kan zeer divers zijn, gaande van het drinken van een glas water, tot het lezen van een magazine. Zorg alleszins dat je ontspant!

Help je concentratie een handje

Omega 3 en Omega 6 zijn belangrijke vetzuren voor een goede werking van onze hersenen. Omega 3 zorgt voor de aanleg en regulatie van ons leer- en denkvermogen; Omega 6 zorgt voor de werking van het geheugen. Beide vetzuren zijn dus enorm belangrijk voor een goede concentratie! Het is aangeraden om deze vetzuren, die je kan vinden in bijvoorbeeld vette vis zoals zal, aan te vullen met voedingssupplementen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
7 tips om een winterdepressie te voorkomen
7 tips om een winterdepressie te voorkomen

Word je enorm somber van het triestige herfstweer? Wil je liever hele dagen in bed blijven liggen? Ben je prikkelbaar...

Close