A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

10x snel 100 calorieën verbranden

door Marina Cluysen, op 7 maart 2016, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Brûler les calories

Alle kleine beetjes helpen. Zeker als je enkele kilootjes wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Met een paar kleine veranderingen of activiteiten in je dagelijks leven kom je al heel ver. Wat moet je bijvoorbeeld doen om snel 100 calorieën te verbranden?

Wat zijn 100 calorieën?

100 calorieën, het klinkt zo vaag. Hoeveel mag je eigenlijk eten om aan 100 calorieën te komen? Dat hangt er natuurlijk van af wat je eet.
De hoeveelheid voeding per 100 calorieën verschilt nogal per voedingsgroep. Zo kan het dat een volledig bord bleekselderij evenveel calorieën bevat als 1 blokje oude kaas. Kijk hier maar eens hoe 100 calorieën eruit zien in etenswaren.

Calorieën verbranden - verpakking lezen

Hoeveel calorieën heb ik nodig?

Afhankelijk van je leeftijd, lengte en energieverbruik hebben vrouwen gemiddeld 1500 tot 2000 kcal nodig. Een man heeft er net wat meer nodig, zo’n 2000 à 2500 kcal. Gewichtstoename ontstaat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.

Een gezond en evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging helpen je weer om een gezond gewicht te bereiken en aan te houden.

10x snel 100 calorieën verbranden

1. Neem de trap
Ben je gewend om altijd de lift te nemen? Kies voortaan voor de trap! Door gemiddeld 10 minuten actief de trap op en af te lopen, kan je 100 calorieën verbranden.

Calorieën verbranden - trappenlopen

2. Ramen wassen
Door 15 minuten lang je ramen te wassen, ben je 100 calorieën armer. Met stofzuigen, dweilen en strijken bereik je hetzelfde resultaat binnen 20 minuten.

3. Shoppen
Shoppen is ook een sport: na zo’n driekwartier winkelen is niet alleen je portemonnee lichter, maar jij ook!

4. Smile!
Een half uur lang schuddebuiken van het lachen helpt je om 100 calorieën te verliezen. Ook fijn: lachen vermindert ook stressgevoelens en helpt je te ontspannen. Valt er niets te lachen? Ga naar YouTube.com en bekijk een paar filmpjes van struikelende pinguïns of grappige katten.

5. Koken
Door gezond te koken, houd je het aantal calorieën binnen de perken. Maar wist je ook dat je calorieën kwijt kunt raken tijdens het koken? Jip! 40 minuten snijden, hakken, bakken en het bereiden van sauzen of soepen is ook weer goed voor 100 calorieën.

6. Tuinieren
Grasmaaien, schoffelen, planten verpotten en bladen bijeenharken. Tuinieren is niet alleen ontspannend, het is ook een heuse workout. Je traint verschillende spiergroepen en bent na 15 minuten al 100 calorieën lichter.

Calorieën verbranden - tuinieren

7. Slapen
Slapend slank worden… Heerlijk! En we doen het eigenlijk allemaal. In je slaap verbrand je namelijk best veel calorieën. In één uur hetzelfde aantal als je eigen gewicht. Reken maar eens uit!

8. Staan
Ga niet meteen zitten, maar blijf eens staan. Bijvoorbeeld als je wacht op de trein, in de wachtkamer van de tandarts of bij een collega aan het bureau. Zo verbrand je meer calorieën.

9. Dans, spring en ren
Even 10 minuten losgaan op een je favoriete dansnummers? Dan ben je meteen 100 calorieën kwijt. Hetzelfde geldt voor touwtjespringen, hardlopen of oefeningen doen als lunges en squats. Geen tijd voor? Bewaar die smoes voor later: het zijn maar 10 minuten!

10. Fiets
We pakken veel te snel de auto, de bus, metro of tram. Terwijl we de afstand vaak makkelijk kunnen fietsen. Om 100 calorieën te verbranden moet je maar 12 tot 15 minuten fietsen op een goed tempo.

Zo, hopelijk vond je het weer interessant. Heb je zelf nog leuke tips? Deel ze dan zeker hieronder met ons!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Martine, 687 dagen geleden

  Afvallen, calorieën verbranden

 • Vanhalewyn Christiane, 687 dagen geleden

  Gewicht onder controle houdemn

 • Jannie, 686 dagen geleden

  Ik ben ook steeds op dieet maar ik slik veel medicijnen wat moet voor de bloeddruk en copd dan val je niet snel af

  • Myriam, 686 dagen geleden

   probeer eens te koken, denken, met de boeken van Pascale Naessens, heeft al veel mensen geinspireerd, en ook doen afvallen op een gezonde, lekkere manier

 • More in Voeding
  peulvruchten
  Een boontje voor peulvruchten

  Peulvruchten zijn helemaal hot in 2016. Het is dan ook het ‘Internationale jaar van de boon’. Lekker, ongelooflijk veelzijdig én...

  Close