A.Vogel Blog

Blaasproblemen voorkomen met Cranberry Monarda

door Marina Cluysen, op 1 augustus 2013, Urinewegen

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Blaasproblemen voorkomen met Cranberry Monarda

Zowel vrouwen als mannen zijn bekend met blaasproblemen. Deze vervelende kwaal ontstaat door een bacteriële infectie van de blaas. In 80% van de gevallen ontstaat deze door een darmbacterie die terecht komt in onze urinebuis. Bij een blaasontsteking is het belangrijk om deze onmiddellijk te behandelen. Al is het natuurlijk beter om blaasproblemen te voorkomen!

Blaasproblemen herkennen en behandelen

Bij een ontsteking van de blaas zijn er verschillende klachten. Er is vaak sprake van pijn of een branderig gevoel bij het plassen. De urine ruikt bij een ontsteking ook vaak anders en is soms troebel. Om zeker te zijn dat je een blaasontsteking hebt, laat je je urine best testen bij je arts. Indien er sprake is van een urineweginfectie dan schrijft je arts een antibioticakuur voor die de bacteriën doodt.

Blaasproblemen voorkomen

Om blaasproblemen te voorkomen, is het in de eerste plaats belangrijk om veel te drinken. Door ongeveer twee liter water per dag te drinken, spoel je eventuele bacteriën in de urinebuis eerder weg. Daarbij is het belangrijk dat je regelmatig naar het toilet gaat. Houd je plas dus niet onnodig op en plas de blaas helemaal leeg.

Heb je vaak last van blaasproblemen? Vermijd dan zeker nauwsluitend, nylon ondergoed. Dit zorgt voor een broeierig klimaat waar bacteriën graag in vertoeven. Draag liever katoenen ondergoed. Natuurlijk is een goede hygiëne ook van groot belang! Door je onderlijf schoon te houden, verklein je de kans op urineweginfecties.

Blaasproblemen vermijden dankzij Cranberry Monarda

Om de blaasfunctie te ondersteunen, is er Cranberry Monarda. Dankzij de krachtige 3 in 1 formule verhoogt het de weerstand in de blaas, ondersteunt het ons natuurlijke afweersysteem en houdt de blaas schoon.

Cranberries of veenbessen maken urine extra zuur. Dat komt door de stof proanthocyanide. Deze stof zorgt ervoor dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten. Daardoor komen de bacteriën los en spoelen ze met de urine het lichaam uit.

Naast veenbessen zit er in Cranberry Monarda ook mierikswortel en guldenroede. Mierikswortel biedt steun aan de urinewegen en guldenroede is goed voor de gezonde werking ervan.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

  • vander eecken agnes, 729 dagen geleden

    ik ben 70 jaar heb problemen met ernstig urine verlies,ik heb medicamenten,maar die helpen niet veel,ik heb geweldige dorst en mijn huid wordt slapper,s’nacht moet ik 3 tot4 maal urineren,.Het maakt mijn social leven kapot .Mocht u me een tip geven, dan ben ik u zeer dankbaar