A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Beter slapen dankzij een rustgevend slaapritueel

door Marina Cluysen, op 17 maart 2014, Slaap
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Beter slapen dankzij een rustgevend slaapritueel

Een goede nachtrust is belangrijk om je tijdens de dag goed te voelen. Maar soms is het moeilijk om snel in slaap te raken. Een gezond slaapritueel kan je nachtrust bevorderen. Ontdek wat een slaapritueel inhoudt en hoe het je kan helpen om beter te slapen.

Een slaapritueel, ook voor volwassenen

Een slaapritueel bestaat uit een reeks goede gewoontes die je elke avond uitvoert, en die je helpen om tot rust te komen. Zo raak je sneller in slaap en slaap je ook dieper. Een slaapritueel is goed voor kinderen, je kan hen bijvoorbeeld een verhaaltje voorlezen. Maar ook als volwassene heb je baat bij een rustgevend slaapritueel.

Bouw een rustmoment in voor het slapen gaan

Het is belangrijk om voor het slapengaan een rustmoment in te bouwen. Begin met het uitschakelen van je televisie, computer en smartphone: ze zorgen voor een onrustig gevoel en bovendien is het licht dat ze verspreiden slecht voor de nachtrust. Bij wijze van alternatief kan je een boek lezen of een warme douche of bad nemen. Dit soort rustgevende activiteiten zorgen ervoor dat je beter zal slapen. Integreer ook dagelijkse activiteiten, zoals tanden poetsen, in je slaapritueel.

Een rustgevende warme drank voor een betere slaap

Door ’s avonds een slaapritueel in te bouwen, slaap je beter. En wat helpt je beter om tot rust te komen dan een lekkere warme drank? Koffie drink je beter niet, die bevat immers cafeïne, wat nefast is voor je nachtrust. Thee is wel een goede keuze.

Beter slapen: nog enkele handige tips

Tot slot nog enkele tips om beter te slapen die je zeker eens moet uitproberen.

  • De slaapkamer is om te slapen. Zet geen televisie in de slaapkamer, en neem je gsm of laptop niet mee in bed. Ze houden je nodeloos wakker en verstoren je slaap.
  • Probeer bewust rustig te worden. Dat kan je doen door je te concentreren op je ademhaling en alle stresserende gedachten uit je hoofd te bannen. Overtuig jezelf dat al je taken wel tot morgen kunnen wachten, zo zal je beter slapen.
  • Hou je aan een vast slaappatroon. Door steeds op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan, leer je je lichaam een goede gewoonte aan. Na een tijdje zal je bijna automatisch inslapen en wakker worden op het vaste tijdstip. Helaas is lang uitslapen in het weekend er niet meer bij!
  • Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is. Ons lichaam is biologisch immers zo geprogrammeerd dat we moe worden wanneer het donker wordt.
  • Verlucht je slaapkamer regelmatig en zorg voor een optimale temperatuur om te slapen. Deze temperatuur is afhankelijk van leeftijd, geslacht en het gebruikte bedtextiel. Algemeen wordt aangenomen dat de ideale slaapkamertemperatuur rond de 17 – 19 graden schommelt.

Schrijf je in voor de A.Vogel Slaapcoach

Bovendien kan je ook samen met de A.Vogel Slaapcoach werken aan je nachtrust. Schrijf je vandaag nog gratis in en ontvang meteen interessante tips om beter te slapen en uitgerust wakker te worden!

banner-slaapcoach

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Slaap
Winterse slaapproblemen voorkomen met Dormeasan Hot Drink
Slaapproblemen? Ontdek onze tips en slaap als een roos

Slapen is net zoals eten en drinken een primaire levensbehoefte. Iedereen heeft wel eens een mindere nachtrust, maar wanneer het...

Close