A.Vogel Blog

Heimwee naar de vakantie? Bestrijd je vakantieblues!

door Marina Cluysen, op 6 september 2016, Energie

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Blues des vacances

De vakantie is voorbij en je bent ondertussen weer gewoon aan het werk. Leuk? Of pakten de donkere wolken zich al samen toen je het kantoor binnenstapte? Vakantie voelt vaak als een ontsnapping. Even weg van de sleur en kantoorperikelen. Maar na de vakantie komt voor sommigen de sleur weer keihard terug. Het verwachte herboren gevoel kan dan omslaan in een post-vakantieblues. Versla de vakantieblues met deze tips!

1. Houd het vakantiegevoel vast

Lekker uiteten, een lange strandwandeling en even geen tv, maar een gezellige avond met het hele gezin rond de tuintafel. Op vakantie doen we waar we zin in hebben. Niets moet, alles mag! Maar waarom kan dit thuis niet? Vier de vakantie thuis gewoon verder! Er zijn genoeg leuke dingen die we op vakantie doen die je ook makkelijk thuis kan doen. Werkt perfect tegen de vakantieblues!

2. Rust en ritme houden vakantieblues weg

Vakantieblues rust

Net terug van je reis en meteen door naar het werk? Voor sommigen werkt dit prima, voor anderen niet. Als jij iemand bent die langzaam aan weer aan het ‘normale leven’ moet wennen, is het beter om nog enkele extra vakantiedagen te voorzien na je reis. Deze breng je dan thuis door. Begin daarna de eerste werkdag rustig.

Een handig trucje: laat je out-of-office tijdens je eerste werkdag gewoon aanstaan. Zo kan je in alle rust de binnengekomen mails verwerken zonder dat iedereen weet dat je terug beschikbaar bent.

3. Post-vakantieblues? Nee, pre-vakantiepret

Om niet in een gat te vallen, kan je de leegte na de vakantie opvullen met plannen voor de volgende trip! Ook al is die pas volgend jaar. Meteen boeken is niet eens nodig. Het opzoeken van het fijne vakantiegevoel en wegdromen bij nieuwe vakantiebestemmingen is al genoeg. Kan je echt niet zo lang wachten? Een leuke trip tussendoor of een dagje uit is zo geboekt…

4. Voorkom stress

Vakantieblues stress

Na de rust op vakantie, komt vaak de stress van alledag weer keihard terug. Laat je dit keer niet overspoelen, maar voorkom gevoelens van stress en vermijd zo de vakantieblues. Deze tips helpen om jouw lichaam en geest in evenwicht te houden.

  • Praat problemen uit. Dat voorkomt piekeren, gevoelens van spanning en een nerveus gevoel.
  • Bouw momenten van ontspanning voor jezelf in: een dagje sauna of een middagje winkelen bijvoorbeeld.
  • Zoek regelmatig het gezelschap van goede vrienden op om te genieten van de leuke dingen in het leven.
  • Ga minimaal één keer per dag de frisse buitenlucht in.
  • Leer jezelf aan om diep – via de buik – adem te halen.
  • Pak wat vaker een boek vast. Lezen werkt ontspannend.

5. Natuurlijke hulp

Blijft het nare gevoel hangen? Dan kan je wel een natuurlijke oppepper gebruiken. A.Vogel Hyperiforce forte helpt bij neerslachtige en lusteloze gevoelens. Het geeft je een steuntje in de rug zodat je in balans blijft en kan genieten van de leuke dingen in het leven.

Het hoofdingrediënt is sint-janskruid. Ook gekend als ‘zonneschijn voor de geest’. Net wat je nodig hebt :-)!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Energie
plus d'énergie
10 voedingsmiddelen voor meer energie

Je eet gezond, slaapt voldoende en beweegt regelmatig. Maar toch voel je je futloos en vermoeid? Dan eet je misschien...

Close