A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Behandelingen tegen hooikoorts: 5 natuurlijke middelen

door Marina Cluysen, op 28 maart 2013, Hooikoorts

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Behandelingen tegen hooikoorts - 5 natuurlijke middelen

Het voorjaar komt er aan: zonnestralen op je snoet, fris geurende bloesems, een heerlijk terrasje en gezellig picknicken. Het klinkt zo mooi en plezierig, maar als je neus begint te kriebelen is de pret snel over. Heb jij ook last van hooikoorts? Wij zetten 5 natuurlijke hooikoorts behandelingen op een rij.

Honing tegen hooikoorts

Algemeen geweten, bijen halen stuifmeel uit bloemen om hier honing mee te maken. Bijen verwerken in de honing een flinke dosis stuifmeel. Dit wil zeggen dat lokale honing, lokale pollen bevat, de allergenen die jouw hooikoorts veroorzaken. Bovendien heeft het stuifmeel dat verwerkt wordt in honing een geneeskrachtige werking. Dit doordat bijen er nectar en enzymen aan toevoegen. Als je dagelijks honing eet, geproduceerd in een straal van 15km rond je huis, bouw je een immuunsysteem op voor de pollen in jouw buurt. Het beste is om je honing rechtstreeks bij de imker te kopen.

Netels verminderen allergische reactie

Netels hebben een positief effect op je verdedigingsmechanisme. Het vermindert de productie van chemische stoffen die worden aangemaakt bij een allergische reactie. Als je de bladeren van de Brandnetel kookt kunnen ze gegeten worden als spinazie of als groente in de soep. Het is ook mogelijk om thee te zetten van de Brandnetel, netelthee.

Uien vol quercitine

De chemische stof quercitine is helpt om je te beschermen tegen hooikoorts. Quercitine blokkeert de allergische reactie tegenover pollen en vermindert de ontstekingsreacties. Uien zitten boordenvol quercitine. Bovendien zijn uien nergens slecht voor en er zijn geen nadelen aan het eten van uien. Dus waarom niet dagelijks een uitje bij de maaltijd? Het kan maar helpen.

Immunotherapie of allergievaccinatie

Immunotherapie behandelt niet enkel de klachten van hooikoorts maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan. Tijdens de behandeling krijg je een kleine dosis van de stof waar je allergisch voor bent toegediend. Op die manier wordt je weerstand ervoor verhoogd. De therapie kan toegediend worden in tablet-, druppel- of injectievorm. Meest voorkomend is de tabletvorm, deze worden dan onder de tong geplaatst. Doordat de tablet pollen bevat wordt de patiënt ongevoelig voor de allergenen. Op die manier neemt de hooikoorts af.

Vermijd pollen met vaseline

Smeer een dun laagje vaseline op je oogharen en in je neusgaten. Het vormt een soort beschermlaagje op je slijmvliezen. De pollen gaan op de vaseline vastplakken en komen niet op je slijmvliezen terecht. Op die manier gaan ze ook geen allergische reactie veroorzaken. Zorg dus dat je een potje vaseline meeneemt als je buiten gaat. Smeer regelmatig met je pink vaseline in je neus, de symptomen van hooikoorts zullen verminderen.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • gina , 1769 dagen geleden

  ik drink dagelijks honing met kaneel 2 a 3 x per dag en voel me hierdoor beter, imuunsysteem, minder vermoeid, vermagerd en tot hier toe geen last van pollen, duurt wel tijdje vooraleer het werkt, maar honing met kaneel is voor vele ziektes goed, hopelijk heb ik hiermee iemand geholpen, probeer het zelf maar uit, is lekker ook

  • Mele lucia, 1766 dagen geleden

   Hallo Gina,
   Ik heb jou reactie gelezen .. U zegt dat u dagelijks 2a 3x per dag honing met kaneel
   drinkt ???
   Kan je wat duidelijk zijn aub b.v. welke honingen hoeveel kaneel gebruikt je, en hoe maakt je het klaar ? voeg je er water bij !.
   Met Vriendelijk dank.

   • Mele lucia, 1766 dagen geleden

    Hallo Gina,
    Ik heb jou reactie gelezen .. U zegt dat u dagelijks 2a 3x per dag honing met kaneel
    drinkt ???
    Kan je wat duidelijk zijn aub b.v. welke honingen hoeveel kaneel gebruikt je, en hoe maakt je het klaar ? voeg je er water bij !.
    Met Vriendelijk dank.

 • gina , 1769 dagen geleden

  mijn vriend drinkt nu ook al 4 weken honing met kaneel en is minder verkouden en 3 kg vermagerd, ikzelf heb minder pijn van artrose in vingers, je kan dit opzoeken door honing met kaneel in te typen en je krijgt lijst met waarvoor het allemaal goed is, ben blij met het resultaat

 • rom, 1769 dagen geleden

  ik . . . drink dagelijks 3 a 4 x perdag een koffie lepel kaneel gemengd met 2 soeplepels honing met lauw water en voel me hierdoor goed bestand tegen alllerij virussun en andere

  • gina , 1769 dagen geleden

   ja en het smaakt nog lekker ook, het staat zelfs bekend voor kanker, zoals ik iedere dag vers citroensap drink met heet water en beetje honing

  • mamiemoemoe, 1769 dagen geleden

   Honing met kaneel zijn inderdaad voor heel veel zaken goed, maar heb onlangs gelezen dat meer dan één koffielepel per dag het ontstaan van kaner in de hand werkt.
   Toch maar oppassen zou ik zeggen

   • mamiemoemoe, 1769 dagen geleden

    Ik bedoel kanneel he wel te verstaan!

 • baelmans, 1768 dagen geleden

  uien vind ik leker, kunnen wel gezond zijn, maar ik kan niet meer onder de mensen komen omdat ik steeds maar winden moet laten. Is daar iets aan te verhelpen?

  • Marina , 1765 dagen geleden

   Tegen winderigheid helpen de volgende drie middelen: een kuur van 7 dagen met Aciforce brengt je darmflora in balans zodat je beter uien kan verteren. Om je darmflora in goede conditie te houden kan je vervolgens elke dag Molkosan drinken: 2x daags 1 groot glas water met daarin 1 soeplepel Molkosan. Verder is er nog Boldocynara forte: 2x daags 1 tablet na de maaltijd. Deze combinatie helpt je van de winderigheid af!

 • Lise appeltans, 311 dagen geleden

  Hooikoorts zegt de dokter , verstopte neus en in de nacht hoesten dat je uit bed moet chemische tabletten verdraag ik niet met alle nevenwerkingen .wat kan ik nemen v natuurlijke producten

  • Marina Cluysen , 308 dagen geleden

   Dag Lise, tegen hooikoorts kan je producten uit het Pollinosan gamma nemen: oogdruppels en neussspray. Er bestaan ook tabletten van. Je vindt dit bij je apotheker. Specifiek tegen de hoest: A.Vogel Hoestspray tegen droge hoest en kriebelhoest.

 • More in Hooikoorts
  Pollen allergie: de oorzaak van hooikoorts symptomen
  Pollen allergie: de oorzaak van hooikoorts symptomen

  Ongeveer 1 op 10 Belgen heeft in de zomer weleens last van hooikoorts: tranende ogen, een verstopte of lopende neus,...

  Close