A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Gestoken? Zo behandel je jeukende muggenbeten

door Marina Cluysen, op 23 juli 2014, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jeukende muggenbeten voorkomen & behandelen: 6 tips

De zomer wordt niet alleen gekenmerkt door zonnige dagen, maar ook door avonden en nachten vol zoemende muggen. Dat is niet alleen vervelend, deze kleine diertjes kunnen ook gemeen steken met jeukende muggenbeten als gevolg. Er bestaan enkele manieren om muggen te verjagen zonder insecticide te gebruiken. Je kan muggenbeten perfect op een natuurlijke manier behandelen.

Waarom steken muggen?

Bij muggen zijn het alleen de vrouwtjes die steken. Deze kleine diertjes leven normaal gezien van plantensap. Wanneer een vrouwelijke mug bevrucht is, heeft ze extra eiwitten nodig voor de ontwikkeling van haar eitjes. Die krijgt ze binnen door bloed van mensen en dieren op te zuigen.

Waarom heb ik last van jeukende muggenbeten?

Muggen worden aangetrokken door geuren die mensen afscheiden. Zo houden ze van de geur van bepaalde stoffen die in ons zweet aanwezig zijn. Dit verschil in geur is meteen ook de reden waarom sommige mensen meer last hebben van muggenbeten dan andere. Daarnaast zijn muggen ook dol op de CO2 die we uitademen.

Een muggenbeet kan flink jeuken door een allergische reactie op het antistollingsmiddel dat de mug in je huid spuit. Op die manier kan ze het bloed gemakkelijker opzuigen. Wanneer een mug je bloed heeft opgezogen, zal ze het meeste antistollingsmiddel weer opzuigen, met minder jeuk tot gevolg. Als je bent gestoken, jaag je een mug dus het best niet meteen weg!

Muggenbeten voorkomen: 5 tips

Insecticide helpt om muggen te doden, maar deze producten zijn slecht voor het milieu en je gezondheid. Deze tips tegen muggenbeten zijn veel doeltreffender:

  • Muggen steken vooral ’s nachts. Door onder een muskietennet te slapen voorkom je muggenbeten.
  • Als je ’s avonds je huis wil verluchten, doe dit dan met een hor voor het raam. Zo komt er wel frisse lucht naar binnen, maar geen zoemende beestjes.
  • Ga je tijdens de schemering naar buiten? Draag dan bij voorkeur een T-shirt met lange mouwen, een lichte lange broek en gesloten schoenen.
  • Smeer onbedekte lichaamsdelen in met muggenmelk. Dit product heeft een geur die muggen afstoot.
  • Ook met andere geuren kan je muggen weghouden. Brand een wierookstokje op het terras of leg zakjes met gedroogde lavendel in de slaapkamer. Ook de plant citroenmelisse helpt.

Jeukende muggenbeten behandelen

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gestoken? Behandel dan je jeukende muggenbeten met een natuurlijke zalfCrème Bioforce van A.Vogel werkt bij verschillende huidproblemen en heeft ook bij muggenbeten een verzachtende werking. Ook Arnica forte crème verzorgt beschadigde huid en vermindert de roodheid en zwelling.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Op vakantie? Dit moet er in je EHBO-kit!
Dit stop je in je EHBO-kit als je op reis gaat

Bij het inpakken denk je vast wel aan de kleren die je op reis zal dragen en de lectuur die...

Close