A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Artrose behandeling en gevoelige gewrichten: bevorder de aanmaak van kraakbeen

door Marina Cluysen, op 14 juni 2013, Spieren en gewrichten
Artrose behandeling - gevoelige gewrichten

Gevoelige gewrichten kunnen erg vervelend zijn en heel wat last veroorzaken in het dagelijkse leven. De spieren en gewrichten voelen stijf en stram aan en bepaalde bewegingen zijn lastig en lukken niet meer. De aanmaak van kraakbeen bevorderen kan de gewrichten weer versoepelen en de symptomen van artrose verzachten, wat een uitstekende artrose behandeling zou zijn.

Wat zijn gevoelige gewrichten?

Een gewricht is in feite een scharnier tussen twee botten. Bij gevoelige gewrichten raken het bot, kraakbeen of gewrichtskapsel geïrriteerd en dat geeft klachten. Soms voelen één of meerdere gewrichten stijf of pijnlijk aan, zodat bepaalde bewegingen niet meer lukken. Als de artrose ernstig is, zal een krakend gevoel ontstaan. Het kan ook zijn dat de gewrichten echt een krakend geluid maken als ze bewogen worden. In dat geval spreekt men van crepitatie. Krakende gewrichten geven echter geen indicatie over hoe erg de artrose is.

De oorzaken van gevoelige gewrichten

In de eerste plaats kan overgewicht tot gevoelige gewrichten in de knieën, enkels en heupen leiden. Ook een chronische overbelasting van de gewrichten, bijvoorbeeld bij intensieve sporten of zware fysieke arbeid, kunnen gevoelige gewrichten veroorzaken. Gewrichten die voordien beschadigd werden, bijvoorbeeld door een sportletsel, zijn trouwens extra gevoelig.

Daarnaast kunnen gevoelige gewrichten het gevolg zijn van een degeneratie van het gewrichtskraakbeen, waardoor het kraakbeen dunner wordt en uiteindelijk verdwijnt. Als gewrichten ontstoken zijn, zal de afbraak van kraakbeen in de gewrichten trouwens sneller gaan en ook in dit geval zullen de gewrichten minder soepel zijn.

Tenslotte speelt erfelijkheid ook een rol. Ondanks het feit dat gevoelige gewrichten bij iedereen kunnen voorkomen, speelt ook erfelijkheid een rol bij de ontwikkeling van stramme en stijve gewrichten.

Artrose behandeling: gevoelige gewrichten versoepelen

Als het gewricht niet dik, warm of rood is, dan doe je er goed aan om in beweging te blijven. Door veel te bewegen voorkom je dat de spieren stijf worden en zal de pijn afnemen. Begin steeds voorzichtig en breidt het bewegen steeds uit. Begin bijvoorbeeld met wandelen, fietsen of zwemmen. Worden de klachten erger, doe het dan wat rustiger aan. Worden de klachten minder hevig, kan je stilaan je gewrichten meer belasten.

Lijd je aan obesitas, probeer dan om af te vallen, zodat de gewrichten minder belast worden. Lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn daarbij onontbeerlijk.

Met de juiste voeding kun je de klachten afkomstig van gevoelige gewrichten inperken. Vermijd koffie, suiker, alcohol, chocolade, varkensvlees, dierlijk vet, specerijen en zuurvormende voeding. Zure melkproducten leveren bijvoorbeeld te veel gifstoffen, die door het dunne kraakbeen niet meer adequaat afgevoerd kunnen worden. Kies liever voor voeding met calcium, volkoren producten en veel groenten en fruit. Deze voeding levert de nodige vitamines en mineralen.

Tenslotte kan je de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten bevorderen, met behulp van Alchemilla+Glucosamine. Dit is een zuiver natuurlijk middel met 100% plantaardige glucoasamine. Dit helpt bij de aanmaak van kraakbeen tussen de gewrichten en de smering van de gewrichten zelf. Daarnaast bevat Alchemilla+Glucosamine drie andere weldoende plantextracten (vrouwenmantel, weegbree en ratelpopulier), die de gewrichten soepel en het kraakbeen gezond houden. Een sterke combinatie dus, waarmee je soepel blijft bewegen.

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • CLAEYS NICOLE, 647 dagen geleden

  ARTROSE VINGERKOOTJES

  • Marina , 647 dagen geleden

   Dag Nicole,
   Om het kraakbeen terug op te bouwen kan je kiezen voor Alchemilla + glucosamine. Na 3 tot 6 maanden elke dag 3×1 tablet daarvan in te nemen zullen de vingerkootjes al veel beter zijn. Je kan dit product gewoon bij de apotheek halen. Lees ook de tips over voeding en beweging bij artrose in de blogtekst nog eens door en pas ze zoveel mogelijk toe.

 • Daniel Claeys, 634 dagen geleden

  begrijp er toch echt geen barst meer van eerst kijk ik op a vogel en daar staat geen zelfmedicatie artrose en nu ben ik op een site ook homeopathie vogel en hier staat er een gans blad over een behandeling van artrose? door marina cluysen

 • Marina , 410 dagen geleden

  Beste Peter, jammer dat je een minder goede ervaring hebt gehad. Atrose is eigenlijk een slijtageproces van het kraakbeen. De patiënt doet er goed aan dit proces zo veel mogelijk te vertragen. Dit kan onder andere door glucosamine in te nemen. Dit herstelt nl kleine scheurtjes in het kraakbeen en voedt het kraakbeen. Daardoor zal de artrose niet zo snel verergeren en blijft het gewricht soepeler. Tegen pijn en ontsteking kan tegelijkertijd Atrosan forte tablet van A.Vogel genomen worden. Dit helpt uitstekend zonder de nare bijwerkingen ter hoogte van de maag van andere medicatie. Voor nog meer soepelheid is er Arnicaforte gel om te smeren. Al deze middelen zijn te verkrijgen bij de apotheek.

 • More in Spieren en gewrichten
  stramme en stijve spieren verhelpen
  Stramme en stijve spieren verhelpen

  Iedereen kent het gevoel van stramme en stijve spieren wel. Je bent ’s avonds gezellig gaan sporten en als je...

  Close