A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Advies voor sporten met hooikoorts

door Marina Cluysen, op 4 april 2014, Hooikoorts
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Advies voor sporten met hooikoorts

De pollen zweven reeds in het rond, het is dus oppassen voor mensen met hooikoorts. Vooral voor buitensporters met hooikoorts is dit seizoen geen pretje. Want je kan je wel voorstellen dat sporten tussen de niesbuien door, met een zwaar hoofd en een loopneus geen pretje is. Wil jij toch actief kunnen zijn in de buitenlucht ondanks je hooikoorts? Volg dan dit advies!

Sporten met hooikoorts: zo kan het wél!

Kies de juiste dag om te sporten met hooikoorts

Een stralende, zonnige dag met een fris briesje is de dag waarop jij beter niet gaat sporten! Als het droog, zonnig en winderig is, hebben de pollen namelijk vrij spel. Kies liever een regenachtige dag en ga sporten na een regenbui. Vermijd ook het pollenspitsuur (5 tot 10 uur ’s morgens) en ga joggen, wandelen, fietsen… na tienen.

Waar ga je best sporten?

Een sportlocatie met veel bos of gras in de buurt is “not done”. Indien haalbaar, kies je liever een locatie aan zee of hoog in de bergen. Hier zit namelijk minder stuifmeel in de lucht dan in het binnenland. Ook in de stad zit er drie tot vijf keer minder stuifmeel in de lucht.

Je sportoutfit

Draag tijdens het sporten een zonnebril om je ogen tegen stuifmeel te beschermen. Je krijgt die vijandige pluisjes liever niet in je ogen! Zit je training er op? Stop je sportkleding dan onmiddellijk in de wasmachine! Pollen hechten zich namelijk graag aan bezwete kleding. Hang nadien de was ook liever niet buiten, want daar vangt je kleding opnieuw pollen op.

Extra tips voor sporten met hooikoorts

Neem tijdens je training voldoende rust en zorg ervoor dat je weerstand optimaal is, dan heeft de hooikoorts minder vat op je. Verlicht daarnaast je hooikoorts klachten met de pollen oogdruppels.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Hooikoorts
Een pollenallergie herkennen en verzachten
Een pollenallergie herkennen en verzachten

De lente staat voor de deur, eindelijk genieten van het zonnetje... Althans dat zou je denken, maar als je lijdt...

Close