A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Adem vrij en voorkom een neusspray verslaving dankzij Cinuforce neusspray + menthol

door Marina Cluysen, op 9 december 2013, Verkoudheid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Adem vrij en voorkom een neusspray verslaving dankzij Cinuforce neusspray

Wie verkouden is, doet vaak beroep op een neusspray om de neus open te maken en weer vrij door de neus te kunnen ademen. Jammer genoeg bevatten de meeste neussprays Xylometazoline, een stof die tot een neusspray verslaving kan leiden.

Hoe loop je een neusspray verslaving op?

Nagenoeg alle chemische neussprays bevatten Xylometazoline, een stof die bij het sprayen op het neusslijmvlies terecht komt. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedvaten in je neusslijmvlies samengeknepen worden, waardoor het neusslijmvlies dunner wordt en je gemakkelijker door je neus kan ademen.

Een neusspray verslaving kan optreden als je een neusspray te lang (langer dan een week) gebruikt. Je bloedvaten zullen dan op een bepaald moment verder open gaan staan, waardoor het neusslijmvlies telkens dikker wordt wanneer je geen neusspray gebruikt.

Je bent verslaafd aan neusspray als je nooit van huis gaat zonder een flesje neusspray mee te nemen. Mensen die verslaafd zijn aan neusspray kunnen ook niet gaan slapen zonder te sprayen.

Hoe afkicken van een neusspray verslaving?

Hoewel een neusspray verslaving gek klinkt, is het wel degelijk moeilijk om van zo’n verslaving af te kicken. Je kan op drie manieren proberen om je neusspray verslaving te stoppen:

Een eerste manier is de moeilijkste, namelijk meteen stoppen met neusspray te gebruiken. Dit is de moeilijkste manier omdat je dan enkele dagen met een verstopte neus zal rondlopen en moeilijk zal kunnen slapen. Na enkele dagen zou dit weliswaar moeten verbeteren en zal je stilaan beter door je neus kunnen ademen.

Daarnaast kan je proberen om te stoppen met een neusspray te gebruiken voor één van beide neusgaten. Je zal merken dat het neusgat waarvoor je geen neusspray gebruikt, verstopt zit, maar je kan ademen door je andere neusgat. Wanneer het ene neusgat afgekickt is van de neusspray, kan je ook stoppen met neusspray gebruiken voor het andere neusgat.

Een derde methode om je neusspray verslaving te stoppen, is om de neusspray te verdunnen. Op die manier kan je een neusspray blijven gebruiken, maar door het te verdunnen, gebruik je steeds minder neusspray waardoor je uiteindelijk helemaal zal kunnen stoppen.

Natuurlijke neusspray heeft geen verslavende werking

Dankzij de 100% natuurlijke Cinuforce neusspray + menthol kan je weer vrij ademhalen door je neus. Deze natuurlijke neusspray heeft bovendien geen verslavende werking en kan dus zonder problemen gedurende een langere tijd gebruikt worden.

Infographic Neusspray

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Verkoudheid
De voordelen van een natuurlijke neusspray zonder bijwerkingen
De voordelen van een natuurlijke neusspray zonder bijwerkingen

Een verstopte neus is een terugkerende ergernis voor heel wat mensen. Je slaapt slecht, je eten smaakt niet, je voelt...

Close