A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

8 vitale tips voor een gezonde huid

door Marina Cluysen, op 18 februari 2015, Huid
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Stralende vrouw met gezonde huid

Je huid is een orgaan dat wordt blootgesteld aan heel wat interne en externe factoren. Het is een poreus en gevoelig orgaan waar je goed zorg voor moet dragen. Een gezonde huid is namelijk van vitaal belang om met volle teugen van het leven te genieten. Verwaarloos je huid dus niet, maar hou ze vitaal met onze 8 tips voor een gezonde huid.

1. Slaap voldoende

Als je een dutje doet, wordt dat ook wel eens een schoonheidsslaapje genoemd, en dat heeft zo zijn redenen. Wanneer je slaapt, vernieuwt je huid, worden afvalstoffen afgebroken en cellen gerepareerd. Wil je een egale, gezonde huid? Dan is het belangrijk dat je minstens zeven uur per nacht slaapt.

2. Drink veel water

Water drinken is niet alleen gezond voor het algemene welzijn, het houdt ook je huid fit. Door dagelijks minstens anderhalve liter water te drinken blijft je huid gehydrateerd en krijgen rimpels geen kans. Let op: tijdens de middag snel één liter water drinken helpt helaas niet. Je moet de hoeveelheid water verspreiden over de volledige dag.

3. Lach

Glimlachen doet je jonger lijken! Bovendien voel je je door veel te lachen gelukkiger én gelukkige mensen stralen ook aan de buitenkant.

4. Rook niet en drink geen koffie of alcohol

Dat spreekt voor zich: deze ongezonde gewoonten ban je beter uit je leven als je wilt genieten van een gezonde huid!

5. Bescherm je huid

Het is belangrijk om je huid zowel tegen de warmte als tegen de koude te beschermen. De koude wind in de winter maakt je huid schraal, een voedende en dikke crème is hier op zijn plaats. Ook tijdens de zomer is het belangrijk om je huid altijd te beschermen tegen de zon met een kwalitatieve zonnecrème.

6. Eet gezond

Je huid is een spiegel van hoe je lichaam zich vanbinnen voelt. Eet je héél ongezond, veel suikers en vetten? Dan heb je waarschijnlijk last van een ongezonde huid en heel wat uitslag. Een gezond eetpatroon daarentegen zorg ervoor dat je huid straalt én dat jij je beter voelt in je vel.

7. Verzorg je huid dagelijks

Je make-up ’s avonds verwijderen is het minste wat je kan doen voor je huid. Een grondig reinigingsproces en natuurlijke verzorgingsproducten houden je huid jong!

8. Beweeg

Een stevige wandeling, heerlijk gaan joggen of een stevig fietstochtje zorgen voor een goede doorbloeding van de huid. Dit zorgt op zijn beurt voor een strakkere en dus gezondere huid!

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Agnes Rouffa, 268 dagen geleden

  Ik gebruik regelmatig Symvitacreme maar daar zit geen bescherming in tegen de zon. Dus moet ik er bovenop nog wat anders smeren?

  • Marina Cluysen , 265 dagen geleden

   Dag Agnes, het klopt dat er geen zonnefactor zit in de Symvita crème. Best doe je ‘s ochtends gewoon de Symvita op en laat je die even intrekken. Als je daarna de zon in gaat, smeer je een kwartier van te voren nog een laagje zonnecrème. Zo is je huid gevoed én beschermd.

 • More in Huid
  Veilig in de zon: 8 tips
  Veilig in de zon met deze 8 tips

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Of je nu een verre reis onderneemt of het gewoon thuis gezellig maakt,...

  Close