Weerstand

7 tips om je weerstand te verhogen


Marina Cluysen

Je weerstand verhogen begint met een gezonde levensstijl

Om jouw weerstand te verhogen is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Dit wil zeggen: zowel gezond eten, als voldoende slapen en de nodige lichaamsbeweging.

  • Kies voor zo min mogelijk bewerkte voeding, en geef je lichaam wat het nodig heeft om een goede weerstand op te bouwen. Door gevarieerd en vers te eten, bouw je jouw natuurlijke weerstand op.
  • Zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust. Neem tijd voor jezelf en gun je lichaam wat rust. Vooral in drukke periodes is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Bovendien is slapen enorm belangrijk om je fit te voelen, maar ook om je weerstand te verhogen.
  • Een derde pijler voor een gezonde levensstijl is lichaamsbeweging. Zorg voor een dagelijkse portie beweging, liefst in de buitenlucht. Een stevige wandeling of heerlijk joggen, is niet enkel sportief, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning!

Je weerstand verhogen dankzij groenten en fruit

  • Maak een heerlijke stamppot met winterse groenten zoals boerenkool, spinazie, zuurkool, spitskool, wortels en rode kool. Deze heerlijke groenten zitten boordevol vitamine C, net zoals aardappels, en zijn dus ideaal om je weerstand te verhogen!
  • Eet dagelijks twee stukken fruit, want winters fruit zoals peren, sinaasappels en mandarijnen zitten vol vitamine C en dragen bij tot een verhoogde weerstand. Let wel op dat je groenten en fruit niet in één maaltijd eet. Hierdoor kan er namelijk een gistingsproces ontstaan in je spijsverteringsstelsel!
  • Nog een belangrijke tip: neem de tijd om je maaltijd op te eten en kauw elke hap goed! Je speeksel neutraliseert bepaalde stoffen en maakt het voedsel dat je eet gereed voor vertering.

Echinaforce forte + Vitamine C - Weerstand | A.Vogel ProductenEchinaforce om je weerstand te ondersteunen

Naast al de voorgaande tips, helpt ook A.Vogel Echinaforce forte + Vitamine C bij het ondersteunen van je weerstand. Echinaforce is namelijk een natuurlijke en krachtige weerstandsverhoger die je afweersysteem activeert.

Meer lezen over de weerstand

Weerstandscoach

Weerstandscoach

Ontdek ons ​​speciale weerstandsprogramma om jouw natuurlijke afweer dagelijks te verbeteren.

Schrijf je nu GRATIS in!

Laatste wijziging op deze pagina: 10-10-2022

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >