A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

7 tips om een winterdepressie te voorkomen

door Marina Cluysen, op 2 december 2013, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

7 tips om een winterdepressie te voorkomen

Word je enorm somber van het triestige herfstweer? Wil je liever hele dagen in bed blijven liggen? Ben je prikkelbaar en heb je minder interesse in je omgeving? Dan loert er mogelijk een winterdepressie! De koude, donkere en korte dagen veroorzaken een milde vorm van depressie door het tekort aan zonlicht. Je biologische klok raakt hierdoor de kluts kwijt en je voelt je moe en prikkelbaar. Voorkom een winterdipje met deze 7 tips!

De morgenstond heeft…

Inderdaad, goud in de mond. Desondanks de kortere dagen is het belangrijk dat je niet meer slaapt dan normaal. Geef niet toe aan de drang om veel te slapen en doe overdag geen extra dutjes. Houd je aan je normale slaapritme.

Voorkom een winterdip met zon

De voornaamste oorzaak van een winterdepressie is het tekort aan zonlicht. Geniet daarom van het zonlicht dat er is en ga zoveel mogelijk naar buiten. Doe overal de gordijnen open en laat al het licht binnen! Ook op het werk is het belangrijk om voldoende licht binnen te laten. Je kan eventueel lichttherapie overwegen.

Lachen is gezond

Wil je tijdens deze donkere dagen liever knusjes onder een dekentje naar een film kijken? Zeker geen slecht idee, maar toch is het belangrijk om je sociaal leven te onderhouden en af te spreken met vrienden. Lachen, plezier maken en praten met vrienden en kennissen lucht namelijk op!

Gezond eten voorkomt een winterdepressie

Zorg voor een gezond voedingspatroon. Ga niet overmatig veel zoetigheden en koolhydraten eten, dit zorgt voor gewichtstoename en je wordt daar zeker en vast niet gelukkiger van. Eet liever groenten en fruit, en zorg voor voldoende afwisseling! Ook voldoende water drinken is belangrijk om een winterdipje tegen te gaan.

Wees actief en creatief

Ga sporten, maak een gezellige wandeling, probeer een nieuw recept uit, etc. Het is belangrijk dat je actief en creatief bezig blijft tijdens het najaar. Op die manier kan je je zinnen verzetten en verdrijf je melancholische en sombere gedachten.

Sint-Janskruid tegen een winterdipje

Het is wetenschappelijk bewezen, Sint-Janskruid helpt tegen lusteloze en neerslachtige gevoelensHyperiforce forte van A.Vogel is gemaakt op basis van Sint-Janskruid en biedt een steuntje in de rug tijdens de kortere winterdagen. Dit 100% natuurlijke product zorgt voor een geestelijke opfrissing en een goede gemoedstoestand.

Maak tijd voor jezelf

Maak tijd om te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad, ontspan met een goed boek of drink een heerlijke kop Bambu… Doe iets wat jou blij maakt en geniet van elk moment!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
De remedie voor wintertenen en wintervoeten
De remedie voor wintertenen en wintervoeten

Heb je last van gevoelige tenen tijdens de wintermaanden? Misschien heb je wel wintertenen? Enkele tips om wintervoeten te verzorgen!...

Close