A.Vogel Blog

6 supertips om je wintertenen aan te pakken

door Marina Cluysen, op 6 februari 2014, Klachten

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

6 supertips om je wintertenen aan te pakken

Tijdens de koude wintermaanden krijgen onze voeten het hard te verduren. Daardoor kan je last krijgen van wintertenen. De symptomen hiervan zijn verschillend: je kan last krijgen van jeukende of branderige tenen, je huid kan rood-paars opzwellen en het kan zelfs pijn doen. Bovendien verergeren de klachten nog eens bij het opwarmen van je koude voeten. Pak je wintertenen aan en voorkom pijnlijke kloven met deze 6 doeltreffende tips!

Hoe krijg je wintertenen?

Wintertenen ontstaan, zoals de naam het zegt, tijdens de winter wanneer het koud is. Als je tenen koud worden, stuurt je lichaam extra bloed naar je tenen om ze warm te houden. Als je last hebt van wintertenen, reageren de kleine bloedvaatjes hier niet goed op en worden ze niet wijder. Het bloed dat je lichaam naar je tenen stuurt kan geen kant op en het omliggende weefsel wordt beschadigd. Dit zorgt voor een branderig en jeukend gevoel in je tenen.

Wintertenen voorkomen

1.   Zoals je weet is voorkomen beter dan genezen en dat geldt ook voor wintertenen. Bescherm de gevoelige delen van je voeten tijdens de koude winterdagen. Dat kan je doen met comfortabele schoenen en warme wollen sokken.

2.    Om wintertenen te voorkomen, let je ook best op wanneer je een douche of bad neemt. Stop je koude tenen niet onmiddellijk in heet water, maar laat ze eerst opwarmen vooraleer je ze onderdompelt!

3.    Vermijd bovendien extreme warmte en ga dus niet met je tenen tegen de chauffage of vlak bij de haard zitten.

Wintertenen behandelen

Stimuleer de doorbloeding

4. Wintertenen kan je behandelen door de doorbloeding te stimuleren. Dit kan je doen met wisselbaden. Je houdt je voeten twee à drie minuten in een warm bad, daarna houdt je ze twee tot drie seconden in koud water. Dit herhaal je zes tot acht keren voor een voelbaar resultaat.

5. Ook Ginkgo Biloba kan helpen bij wintertenen. Je bevordert er namelijk de circulatie mee en dat is net nodig bij wintertenen!

Houd de huid soepel

6.     Je voeten masseren als ze warm zijn, is eveneens een goede manier om de doorbloeding te stimuleren. Smeer nadien je voeten in met Johannesolie om de droge, schrale huid te verzorgen.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Marcel boels, 459 dagen geleden

  Ik heb last van jeukende tenen en zeker in bed.ik word er zelfs wakker van.wat is het beste middel om dit te behandelen.

  • Marina , 458 dagen geleden

   Beste Marcel, als de jeuk aan de tenen voortkomt van een slechte circulatie kan je een middel op basis van Ginkgo biloba nemen. Hiermee verbeter je de bloedsomloop in alle bloedvaten. Vraag het A.Vogel product met Ginkgo biloba aan je apotheker.
   Een andere oorzaak kan schimmel zijn. Als de huid tussen en onder de tenen afschilfert en er rode jeukende plekjes zijn of je ziet grijze plekken op de voetzolen dan kan het ook voetschimmel zijn. Door de warmte in bed voelt de schimmel zich optimaal en gaat het nog meer jeuken. Vraag dan een goed middel aan je apotheker (vb Lamisil Once helpt uitstekend).

 • More in Klachten
  De 5 beste voornemens voor een gezonde levensstijl in 2014
  De 5 beste voornemens voor een gezonde levensstijl in 2014

  Ieder jaar opnieuw starten velen met een hoop goede voornemens. Na 1 week blijft er vaak nog weinig van over....

  Close