5 tips voor gezond haar die je nog niet kende


Marina Cluysen

Meer vitaminen en mineralen

Je eetgewoonten hebben een grote invloed op de kwaliteit van je haar. Je haren hebben namelijk ook nood aan voedingsstoffen om er gezond uit te zien. Proteïnen, ijzer, zink, vitamine B en gezonde vetten hebben een positieve impact op de gezondheid van je haar en de snelheid waarmee je haar groeit. Voeg daarom af en toe onderstaande voedingsmiddelen toe aan je menu, zodat je voldoende voedingsstoffen opneemt:

  • proteïnen: eieren, vis, …
  • ijzer: volkorenproducten, eieren, gedroogde vruchten, …
  • zink: eieren, haver, …
  • gezonde vetten (geen verzadigde vetten): avocado, noten, zaden, …
  • vitamines B: groene groenten, vis, vlees, …

Goede vertering

Neem rustig de tijd om je maaltijden te verorberen. Kauw goed en blijf ook na het eten nog even rustig zitten. Zo krijgt je lichaam de kans om de voeding beter te verteren. Dat is niet alleen beter voor je maag- en darmstelsel, het bevordert ook de opname van essentiële voedingsstoffen.

Hou de stress onder controle

Stress drijft de vitamine B in je lichaam af, en dat is slecht nieuws voor je haar. Vitamine B is namelijk goed voor de haargroei en de kwaliteit van je haar. Daarnaast leidt stress ook tot spanning van de hoofdhuid. De oplossing? Geef jezelf even een hoofdmassage, ga naar buiten voor wat frisse lucht of beweeg om je bloedcirculatie te stimuleren. Leer daarnaast je stress verminderen of probeer beter om te gaan met je stress. Probeer bijvoorbeeld eens Passiflora complex forte om rustig te blijven in stressvolle situaties.

Maak een haarmasker

Roept je haar om verzorging? Verwen het dan eens met een haarmasker. Meng een theelepel Braziliaanse notenolie, olijfolie en sesamolie en een halve theelepel honing door elkaar. Voeg er 2 druppels etherische olie van geranium en lavendel aan toe. Verwarm het mengsel even door de kom in een grotere kom met heet water te zetten. Warme olie dringt namelijk beter in je haar. Masseer het mengsel zachtjes in van de hoofdhuid naar de uiteinden van je nat haar. Neem daarna een vochtige handdoek en warm hem even op in de droogkast. Draai je handdoek om je haren en laat het een kwartier intrekken. Was je haar daarna met shampoo en conditioner.

Verzorg je haar goed

Gebruik na elke wasbeurt een conditioner om je haar de nodige verzorging te bieden. Kam je haar daarna niet te hard en wacht altijd tot het al een beetje opgedroogd is vooraleer je je haar begint te borstelen. Gebruik je haardroger of stijltang zo weinig mogelijk. Kan je toch niet zonder? Gebruik dan zeker een beschermend product en zet je toestellen niet op de hoogste stand. Vermijd ook haarverf en andere chemische producten. Zo geniet je haar van de optimale verzorging en blijft het gezond!

Laatste wijziging op deze pagina: 31-05-2018

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >