A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

5 tips voor een gezonde lever

door Marina Cluysen, op 19 november 2015, Klachten
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Gezonde lever

De lever krijgt het soms hard te verduren. We drinken weleens een glaasje wijn, roken en krijgen via vervuilde lucht en bewerkt voedsel giftige stoffen binnen. Ook medicijnen kunnen je lever belasten. Heb je last van stress? Ook dat doet je lever geen goed. Daarom geven we je graag enkele tips om je lever gezond te houden.

Eet bitter voedsel

Bittere stoffen zijn gezond voor je lever, aangezien ze de afgifte van gal in de darmen activeren. De gal stimuleert op zijn beurt de stoelgang. Maar welk voedsel bevat nu bitterstoffen? Bitterstoffen zitten voornamelijk in het vlies van graan, het velletje om noten en in de schil van groenten en fruit. Ook uien, knoflook, groene thee, citrusvruchten en rozemarijn bevatten bittere stoffen.

Vermijd giftige stoffen

Probeer zo weinig mogelijk in aanraking te komen met giftige stoffen, zoals (sigaretten)rook, nagellak, alcohol, kleurstoffen, medicijnen en bewerkte voedingsmiddelen. Ook koffie en andere cafeïnehoudende dranken zijn echte energievreters, die je lever geen goed doen. Daarnaast is het beter om je eten te koken, stomen of stoven in plaats van het te roken, roosteren, frituren of bakken.

Heet water

Als je je lever eens een goeie onderhoudsbeurt wil geven, is een heetwaterkuur een aanrader. Het bevordert de spijsvertering en je krijgt meer energie.

Het recept is eenvoudig. Kook een liter koolzuurvrij bronwater gedurende twintig minuten in een roestvrije pan. Voeg daarna een blokje geraspte gemberwortel toe. Vind je het niet lekker? Dan kan het ook zonder. Doe het water in een thermoskan en drink er gedurende de dag met kleine slokjes van. Het is wel de bedoeling dat je het water zo heet mogelijk drinkt. Heet water helpt namelijk afvalstoffen te verwijderen.

Rust goed uit

’s Nachts gaat je lever in rust en laadt hij zijn batterijen op. Vermijd ’s avonds grote inspanningen en neem de tijd om je brein tot rust te brengen. Beter even mediteren dan tot vlak voor het slapengaan mailtjes beantwoorden!

Gezonde lever

Reinigingstabletten voor je lever

Heb je wat te veel gegeten van je lievelingsgerecht? Boldocynara forte zijn tabletten van A.Vogel waarin artisjok en andere kruiden en planten verwerkt zijn. De tabletten helpen een teveel aan voedsel beter te verteren en je opgeblazen gevoel te verhelpen. Het product kan natuurlijk geen leveraandoeningen voorkomen, maar stimuleert de leverwerking. Na de maaltijd is het aan te raden om een tabletje in te nemen. Zo zal je spijsvertering optimaal werken en kan je lever zijn reinigende functie vervullen.

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Cholesterol verlagen
Te hoge cholesterol? Tips om je cholesterol te verlagen

Veel mensen denken dat vetten per definitie ongezond zijn, maar niets is minder waar. Sterker nog, je lichaam heeft vetten...

Close