A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

5 tips om droge ogen te voorkomen

door Marina Cluysen, op 10 november 2015, Ogen
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Droge ogen

Heb je vaak last van droge ogen? Dat kan heel vervelend zijn en heeft doorgaans verschillende oorzaken. Hier vind je enkele tips om van die droge ogen verlost te raken!

Oorzaken van droge ogen

Zodra je last hebt van droge ogen begin je er automatisch in te wrijven, aangezien je meestal ook een prikkend gevoel ervaart. De oorzaken van droge ogen kunnen zowel van binnenuit als buitenaf komen. Voorbeelden zijn: een te droog binnenklimaat, vervuilde buitenlucht, te veel naar tv of computer kijken, contactlenzen dragen, … en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Daarnaast kunnen oogaandoeningen ook aan de basis liggen, zoals het niet goed functioneren van de traanklier of een ontsteking van de oogleden.

Beter voorkomen dan genezen

De behandeling van droge ogen is niet eenvoudig, omdat de oorzaak niet altijd kan worden weggenomen. Daarom geven we hier enkele tips om de kwaal te voorkomen.

1. Verbeter de luchtvochtigheid in huis

Voornamelijk ’s winters is het nodig om een luchtbevochtiger of waterbakjes bij de radiatoren te plaatsen, zodat de luchtvochtigheid in huis optimaal blijft.

Droge ogen

2. Vermijd bepaalde producten

Producten die voor extra irritatie zorgen, moet je vermijden. Denk maar aan rook, een ventilator, airconditioning of een haardroger. De producten zorgen voor een droge luchtstroom die je ogen nog meer zal irriteren. Ook contactlenzen kunnen voor personen die vaak last hebben van droge ogen problematisch zijn. Je kunt er onder andere rode ogen van krijgen.

3. Beschermende bril

Droge ogenGa je buiten wandelen of fietsen? Draag dan een aan de zijkanten afgesloten bril, zoals bepaalde fietsbrillen hebben. Op die manier krijgen je ogen geen kans om uit te drogen door de wind.

4. Niet te lang voor je beeldscherm zitten

Je krijgt er niet alleen vermoeide ogen van, maar ook droge ogen. Als je aan de computer zit of tv kijkt, knipper je niet vaak met je ogen. Las dus regelmatig een pauze in wanneer je één van deze apparaten gebruikt.

5. Natuurlijke hulpmiddelen

Daarnaast zijn de oogdruppels van A. Vogel ook een goed hulpmiddel bij droge ogen. De oogdruppels zorgen voor een snelle en langdurige bevochtiging en een ongekende frisheid. Dankzij het handige doseersysteem dat slechts één druppel per keer vrijgeeft, zijn de druppels makkelijk in gebruik.

>> Bekijk ook onze 7 natuurlijke tips bij droge ogen in de zomer

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Van der Wilt Simone, 715 dagen geleden

  ik weet er alles van en vooral ook pikken.

  • Marina Cluysen , 714 dagen geleden

   Wat vervelend! Hopelijk helpen onze tips je toch weer een beetje!

 • Eduard Fourier, 714 dagen geleden

  Ik zit al 3 jaar opgescheept met het Sybdroom van Sjogren : dag en nacht droge en ontstoken ogen, een droge neus en een droge en ontstoken mond. Gelukkig heb ik tijdens het slapen geen ongemakken. Al vele oogdruppels uitgeprobeerd en ik vind dat die van Dokter Vogel wel het beste resultaat hebben.

  • Marina , 714 dagen geleden

   Dag Eduard,
   Fijn te horen dat onze Oogdruppels je zo goed helpen!

 • Rene Tijdgat, 710 dagen geleden

  ==>een luchtbevochtiger of waterbakjes bij de radiatoren te plaatsen, zodat de luchtvochtigheid in huis optimaal blijft.
  Wat is de ideale luchtvochtigheid in % huis a.u.b. ?
  Groetjes

 • Edúard Fourier, 437 dagen geleden

  Inderdaad. Ik zit reeds drie jaar opgescheept met het Syndroom van Sjogren : ontstoken en droge ogen, een kurkdroge neus en een ontstoken en kurkdroge mond. Van bij het opstaan tot het slapen gaan slokjes water drinken, anders kan ik niet praten. Alle voeding die prikkelend is of zuren bevat moet ik mijden (alle kruiden, wijn en fruit). Maar ja, een mens went aan alles.
  Gelukkig zijn er voor mijn ogen druppels uitgevonden. Die van Dr Vogel zijn de beste, en ik heb er reeds vele geprobeerd.

  • Marina , 436 dagen geleden

   Dag Eduard, Fijn dat je ons dit laat weten!
   Probeer ook eens een kuur met een goed omega 3 supplement. Dit zal helpen tegen de ontstekingen. Wissel af met teunisbloemoliecapsules tegen de droogheid van je neus en mond. In beide supplementen zitten nl essentiële vetzuren die ontstekingsremmend werken en een gunstige invloed hebben op de slijmvliezen. Wie een tekort aan deze vetzuren heeft, zal gemakkelijker last hebben van droogheid en gevoeliger zijn voor ontstekingen. Het zal het syndroom niet genezen maar wel al veel verzachten.

 • More in Ogen
  Contactlenzen
  Hoe zie jij het? Een bril of liever contactlenzen op reis?

  Zowel lenzen als een bril hebben voor- en nadelen. Maar op vakantie zijn aan beiden nog eens specifieke voor- en...

  Close