A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

De 5 beste voornemens voor een gezonde levensstijl in 2014

door Marina Cluysen, op 13 januari 2014, Klachten

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

De 5 beste voornemens voor een gezonde levensstijl in 2014

Ieder jaar opnieuw starten velen met een hoop goede voornemens. Na 1 week blijft er vaak nog weinig van over. Maak dit jaar goede voornemens die je een gezondere levensstijl bezorgen! Waarom? Je zal je beter in je vel voelen, je krijgt meer energie en je zelfvertrouwen verhoogt. Reden genoeg dus om enkele goede voornemens op te stellen en je er wél aan te houden! Wij hebben 5 voornemens voor een gezonde levensstijl voor je op een rij gezet.

Een gezonde levensstijl stap 1: eet gezond

De eerste en belangrijkste stap om een gezonde levensstijl op te bouwen is gezonde voeding. Kies voor verse producten en bereid je maaltijden met zo min mogelijk vetstof. Je vervangt verharde en dierlijke vetten best door olijfolie of kokosolie. Probeer minder suikers te eten en meer vezels, volle granen, fruit, groene groente en salades. Wees ook zuinig met het gebruik van zout!

Een gezonde levensstijl stap 2: Regelmaat in je leven

Je lichaam heeft nood aan routine, dus is een vast leefpatroon een goed idee. Eet dagelijks op dezelfde tijdstippen, sta elke dag op hetzelfde tijdstip op en kies ook een uur om te gaan slapen. Op die manier weet je lichaam wanneer het tijd is om honger te krijgen en om moe te worden…

Een gezonde levensstijl stap 3: Minder alcohol, stoppen met roken

Minder alcohol drinken en stoppen met roken zijn inderdaad twee voornemens die erg cliché klinken en bij heel wat mensen op het lijstje staan in het begin van het jaar. We weten dus maar al te goed dat alcohol en roken een slechte invloed op onze gezondheid hebben. Hoog tijd dus om dit jaar voorgoed af te rekenen met deze slechte gewoontes!

Een gezonde levensstijl stap 4: Beweging

Bij een gezonde levensstijl is een half uurtje bewegen per dag een must! Deze dagelijkse inspanning kan in de vorm van sporten zoals joggen of zwemmen, maar je kan bijvoorbeeld ook de fiets kiezen in plaats van de auto en de trap nemen in plaats van de lift! Deze actieve keuzes zullen er voor zorgen dat je je een pak fitter voelt!

Een gezonde levensstijl stap 5: Voldoende (nacht)rust

Tijdens je nachtrust herstelt je lichaam zich van de fysieke inspanningen en bezigheden van de dag. Een goede nachtrust is dus van groot belang om al de prikkels en indrukken van de voorgaande dag te verwerken. Voldoende rust is overigens enorm belangrijk om je lichaam optimaal te laten functioneren.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Concentratieproblemen - Blijf bij de les met deze 4 tips
4 onmisbare tips om concentratieproblemen te voorkomen

Voor heel wat studenten staat de examenperiode voor de deur. Dat vraagt elke keer opnieuw opperste concentratie en een heleboel...

Close