A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

3 gezondheidsvoordelen van een massage

door Marina Cluysen, op 2 november 2016, Weerstand

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

massage

Wanneer heb jij voor het laatst nog eens een massage gehad? Waarschijnlijk moet je lang nadenken over die vraag. We doen tegenwoordig enorm ons best om gezond te blijven en ons fit te voelen. Sporten, gezond eten, mediteren, … noem het maar op. Alleen massage komt niet vaak in dat rijtje voor. Het wordt als luxe gezien of als iets wat alleen topsporters regelmatig ondergaan. Maar wist je dat een massage veel voordelen voor je gezondheid heeft en zelfs de weerstand verbetert? In dit blog zet ik de 3 belangrijkste gezondheidsvoordelen van een massage op een rijtje.

Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

massage-bloedcirculatie

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan (een afvalstof).

Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een groepje spiervezels dat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof, zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan.

Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur terug goed weg kan. Het is verbazingwekkend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Je voelt je een heel ander mens, bent ontspannen en bruist van energie!

Massage verbetert de weerstand

De hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed ligt hoger na een massage. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

Massage brengt rust in je hoofd

massage-gezondheidsvoordelen

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Een massage helpt vooral goed als je last hebt van malende gedachten. Bijvoorbeeld een probleem op je werk dat maar door je hoofd blijft spelen, relatieproblemen of negatieve of onzekere gevoelens over jezelf.

Dankzij een massage raakt die eindeloze gedachtestroom steeds meer op de achtergrond. Als je met een probleem worstelt, helpt het vaak niet om er maar constant mee bezig te zijn, maar juist om het even los te laten. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je plots te binnen. Niet voor niets hebben kunstenaars of schrijvers de beste invallen als ze iets schijnbaar onbelangrijks doen zoals douchen of op de wc zitten.

Klinkt goed hè? Verplicht ontspannen voor je gezondheid, wat wil je nog meer :-)! Boek dus wat vaker een massage voor jezelf of kijk je partner eens lief aan. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Win een massage dankzij de A.Vogel winteractie!

Win een luxe wellnessarrangementOm fit en gezond de winter door te komen, zijn de producten van A.Vogel een must. Maar er is meer… A.Vogel gelooft rotsvast in de natuurlijke totaalaanpak. Af en toe de tijd nemen om te ontspannen en op adem te komen doet wonderen. De vele gezondheidsvoordelen van een massage werden hierboven al duidelijk! En daarom hebben we een nieuwe actie op poten gezet waarbij je een luxe wellness-weekend voor 2 personen kan winnen. Doe vandaag nog mee en wie weet lig jij binnenkort ook op de massagetafel :)!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Jos Hoeken, 447 dagen geleden

  Slecht slapen ! Rond 2 A 3uur wakker !

  • Marina , 446 dagen geleden

   Dag Jos, het is erg vervelend als je altijd te vroeg wakker wordt. Dit verstoort ook je concentratie overdag. Je kan je inschrijven bij onze slaapcoach die je tips geeft om beter en langer te slapen. Dit is gratis. Kijk voor de inschrijving even op http://www.avogel.be
   In het kort: voeding en beweging overdag zijn belangrijk en moeten worden aangepast. Om gemakkelijk in te slapen kan je Dormeasan forte tabletjes gebruiken.

 • More in Weerstand
  Plats d'automne
  Herfstgerechten: 3 weerstandsverhogende recepten

  Het is weer voorbij, die mooie zomer. Na een moeizame start hebben we dit jaar gelukkig toch nog kunnen genieten...

  Close