background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Meloensalade met feta en kervel

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Recept meloensalade met feta en kervel

Een lekker licht voorgerechtje met meloen en feta!

Ingrediënten

  • 1 rijpe charentais-meloen
  • 1 kleine kropsla
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • Herbamare kruidenzout
  • 30 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel geplette peper
  • 150 g fetakaas, in blokjes gesneden
  • 1 tuiltje kervel
  • 1 eetlepel suiker

Recept Meloensalade met feta en kervel

  1. Schil de meloen, halveer ze en snij er dunne schijven uit die je vervolgens verdeelt over 4 borden. Scheur de kropsla in plukjes, was de sla en laat deze goed uitdruppen.
  2. Maak een klassieke vinaigrette met het citroensap, de olijfolie, het water en een beetje Herbamare kruidenzout.
  3. Rooster de pompoenpitten in een licht ingevette pan, bestrooi ze met peper en suiker en laat ze verder karamelliseren op een laag vuurtje. Blijf voortdurend roeren tot ze krokant zijn.
  4. Verdeel de kropsla over de meloenschijven. Bedruppel het geheel met de vinaigrette en strooi de blokjes fetakaas en geroosterde pompoenpitten erover. Garneer met de kerveltakjes of bieslookstengeltjes.

Smakelijk!

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >