A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Overgang en ernstige vermoeidheid: dit kan je eraan doen!

door Marina Cluysen, op 16 januari 2017, Verzorging
overgang en ernstige vermoeidheid

De overgang is voor veel vrouwen een erg intense periode. Alle veranderingen die je lichaam doormaakt, kosten energie. Veel energie. In de overgang kan ernstige vermoeidheid daardoor optreden. Je lichaam heeft immers al z’n kracht nodig om alle mentale en lichamelijke veranderingen op te vangen. Zijn de overgang en ernstige vermoeidheid voor jou ook zo’n probleem? Dit kan je er aan doen…

Ik wil graag terug beginnen sporten maar heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Zijn er sporten die je beter niet doet als je in de menopauze bent? En wat is dan wel een goede sport?

door Marina Cluysen, op 3 januari 2017, Q&A door Leen Steyaert
Q&A overgang

In de overgang krijgen veel vrouwen te maken met gewichtstoename en een buikje. Uiteraard wil je daar liefst zo snel mogelijk weer vanaf of wil je het toch zoveel mogelijk onder controle houden. Op je eten letten is dan ook een eerste slimme zet, maar ook meer … Lees verder!

Overgang en depressie: herken de signalen en ontdek hoe je er best mee omgaat

door Leen Steyaert, op 2 januari 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Sommige vrouwen in de premenopauze hebben last van stemmingswisselingen en huilbuien. Daardoor ontstaan conflicten met hun omgeving en herkennen ze zichzelf haast niet meer. Daarbovenop zijn ze vergeetachtig, verstrooid en neerslachtig. Na een bezoekje aan hun huisarts worden ze naar huis gestuurd met antidepressiva. Maar ben je in dat geval werkelijk depressief? Of zit je misschien gewoon in een midlifecrisis? Kunnen je hormonen de oorzaak zijn? of beeld je je iets in?

Veel voorkomende darmproblemen tijdens de overgang

door Marina Cluysen, op 12 december 2016, Verzorging
darmproblemen

De overgang? Die doet iets met je! Maar daar was je je vast al van bewust… Opvliegers, stemmingswisselingen, en gewichtstoename zijn het levende bewijs daarvan. Maar ook darmproblemen tijdens de overgang zijn echt veelvoorkomend. Alleen linken de meeste vrouwen het ene niet aan het andere. Vandaag bekijk ik de meest voorkomende darmproblemen door de overgang even in detail. En ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook nog wat tips voor je had om deze darmklachten aan te pakken :-)!

Last van haaruitval en droog haar? Misschien is de overgang de schuldige…

door Marina Cluysen, op 6 december 2016, Verzorging
haaruitval

Zelf had ik best wel wat last van haaruitval in de overgang. Wanneer ik m’n haren borstelde, zaten er steeds weer heel veel haren in de borstel. Veel meer dan vroeger! En m’n kinderen wezen me er dan weer meermaals op dat er zoveel haren op mijn trui of jas hingen… Gelukkig is haaruitval in de overgang niet abnormaal. Geen reden tot paniek dus! Maar het is natuurlijk wel fijn om te weten wat die haaruitval veroorzaakt én wat je kan doen om droog haar terug een boost te geven!

Je bekkenbodemspieren trainen? Deze bekkenbodemspieroefeningen zijn perfect!

door Marina Cluysen, op 14 november 2016, Verzorging
bekkenbodemspieren trainen

Misschien ga je elke week een rondje joggen? Of doe je aan Zumba, aquagym, krachttraining, … ? Zelfs een paar keer per week gaan wandelen volstaat al om je spieren een beetje te trainen. Maar hoe zit het met je bekkenbodemspieren? Vaak worden zij verwaarloosd. Nochtans zijn ze heel belangrijk voor je gezondheid. Je bekkenbodemspieren kunnen namelijk urine- of ontlastingsincontinentie, verzakking van blaas, darm of baarmoeder en moeilijkheden tijdens het vrijen voorkomen. Vanaf nu ook je bekkenbodemspieren trainen? Deze bekkenbodemspieroefeningen zijn perfect!

De invloed van de overgang op je immuunsysteem

door Leen Steyaert, op 10 oktober 2016, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Veel vrouwen hebben vlak voor hun menstruatie last van een opgeblazen gevoel, depressieve gevoelens, gespannen borsten, … Daarnaast zijn ze in deze periode vatbaarder voor verkoudheden of koortsblaren. Deze verschijnselen kan je ook ervaren tijdens de overgang. Stress is hierbij het kernwoord. Door stress wordt je gevoelige hormoonsysteem – dat het al zwaar te verduren heeft  tijdens de overgang – nog eens extra belast. Het gevolg? Een verzwakt immuunsysteem!

Symptomen overgang: natuurlijke hulpmiddeltjes

door Marina Cluysen, op 3 oktober 2016, Verzorging
symptomen overgang

Stemmingswisselingen, opvliegers, nachtelijk zweten, hoofdpijn, vermoeidheid, onregelmatige menstruatie, gewichtstoename, … Stuk voor stuk bekende symptomen van de overgang. Hoewel de overgang een 100% natuurlijk proces is waar elke vrouw door moet, zijn overgangsklachten een pak minder natuurlijk. Je hoeft ze dus zeker niet voor lief te nemen! Deze natuurlijke hulpmiddeltjes maken snel komaf met vervelende symptomen van de overgang.

Last van brain fog door de overgang?

door Leen Steyaert, op 26 september 2016, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Door de wisselende hormoonproductie in de overgang kan je als vrouw uit balans raken. Bij de ene is dat feller dan bij de andere. De gevolgen kunnen ook op mentaal vlak voelbaar zijn. De vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen hebben immers niet alleen een invloed op je lichaam maar ook op je geestelijk welzijn. Soms kan deze invloed zo sterk zijn dat je gedrag er ook door wijzigt. Er onttrekt zich als het ware een mist in je hoofd. Ook last van brain fog door de overgang? Dit kan je eraan doen…

Het wordt vaak afgeraden om melk te drinken tijdens de overgang, maar melk moet toch?

door Leen Steyaert, op 19 september 2016, Q&A door Leen Steyaert
Q&A overgang

We zijn allemaal opgevoed met slogans als ‘melk moet’, ‘melk doet je goed’ en ‘melk de witte motor’. Zuivel en melk worden al decennialang gepromoot als de ideale bron van calcium. Ook vrouwen boven de vijftig (in de overgang) wordt nog al te vaak aangeraden om minstens 3 glazen zuivelproduct te drinken. Maar is dat wel zo goed? … Lees verder!

Wereld Menopauzedag: download gratis het MenoVitaal e-book t.w.v. 14.95€!

door Marina Cluysen, op 13 september 2016, Lifestyle
Download het gratis E-book

Drrrr… Tromgeroffel! We hebben iets te vieren vandaag! MenoVitaal bestaat binnenkort 1 jaar (op 6 oktober plaatste ik mijn allereerste blogpost!) én op 18 oktober is het weer Wereld Menopauzedag. Redenen genoeg om iets ‘speciaals’ te doen! Wat denk je van een E-book over de overgang? Beter nog: een MenoVitaal e-book 🙂! Zoals je van ons gewoon bent boordevol interessante artikels over de overgang, geschreven door overgangsexperte Leen Steyaert en ervaringsdeskundige Marina Cluysen (ikzelf dus ;-)). Hebben? Lees hieronder hoe je het gratis kan downloaden!

Buikvet verbranden in de overgang? Zo kan het!

door Marina Cluysen, op 5 september 2016, Beweging, Voeding
Buikvet verbranden

Heb je ook al gemerkt dat je veel meer moeite moet doen om op gewicht te blijven sinds je in de overgang bent? En dat de kilootjes voornamelijk blijven plakken rond je buik? Jammer genoeg is ook dit weer een gevolg van de overgang. Een nuttig gevolg zelfs. Maar fijn? Neen… . Veel vrouwen zijn daarom non-stop op dieet vanaf het moment dat ze in de overgang zijn. Vaak heeft dit echter onvoldoende effect. Buikvet verbranden doe je namelijk ook door te bewegen. Krachttraining is een héle goeie. Lees maar even mee!

Saliethee en jouw overgangsklachten

door Marina Cluysen, op 29 augustus 2016, Voeding
Saliethee

Van weinig zaken kan ik zó hard genieten als van een kopje thee op basis van verse kruiden. Geen tweemaal hetzelfde en toch altijd overheerlijk! Met een goed boek op de zetel en een dampende kop verse thee naast me… En niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor mijn gezondheid. Toen ik nog in de overgang zat, deed ik me daarom meermaals per week tegoed aan een kopje saliethee. Lees hier waarom én ontdek meteen mijn recept voor de allerlekkerste saliethee die je ooit hebt gedronken!

1 2 3 6