Gezonde voeding

Gouden tips voor een gezond feestmenu


Marina Cluysen

Bereid je menu goed voor

Denk goed na over het menu dat je wil voorschotelen. Kies gerechten die bij elkaar passen, zodat je menu één geheel wordt. Ga op zoek naar gezonde recepten die veel groenten bevatten en vezelrijk zijn. Vraag op tijd na of je gasten aan allergieën lijden of vegetariër zijn. Pas je gerechten hierop aan of voorzie een alternatief. Staat je menu vast? Schrijf dan alle ingrediënten op een boodschappenlijstje en ga hiermee naar de winkel. Vermijd kant-en-klare maaltijden, maar kies voor verse groenten en vers fruit. Voorzie ook voldoende drank. Denk er vooral aan om voldoende water op tafel te zetten.

Kook met verse producten

Maak daarna een planning op. Start je eerst met soep? Of snij je liever eerst de groenten voor het hoofdgerecht? Een goede planning bespaart je heel wat stress in de keuken en zorgt ervoor dat je eten op tijd op tafel staat. Gebruik bij het bakken olie in plaats van boter. Voeg daarnaast niet te veel zout toe aan je gerechten, maar maak gebruik van verse kruiden zoals basilicum, dille of tijm. Maaltijden die al gekookt zijn, warm je het best niet nog eens op. Het gerecht verliest hierbij zijn waardevolle voedingsstoffen.

Maak gezonde gerechten klaar

gezond feestmenuStart met gezonde hapjes. Kies bijvoorbeeld voor toastjes met een avocado-dipsaus. Avocado bevat namelijk verschillende vitaminen en mineralen zoals vitamine C, vitamine E, omega 3-vetten en kalium. Kortom, een ideale starter! Als voorgerecht kan je de klassieker meloen met parmaham voorschotelen. Maar ook een meloensalade met feta en kervel zal in de smaak vallen. Meloen bevat vitaminen, mineralen en vezels en zorgt voor een frisse toets. Gepocheerde hoevekipfilet met gewokte groenten is gezond én lekker. Als afsluiter mag fruitsla niet ontbreken.

Smakelijk!

Meer lezen

Kruidenzout

Packshot Herbamare Original 250g

500g

€ 6,69

Meer weten

Herbamare Original

Heerlijk, glutenvrij kruidenzout met zeezout, bereid met verse groenten en kruiden. 100% natuurlijk!
Meer weten

Koffievervanger

Packshot Bambu 100g

200g

€ 7,69

Meer weten

Bambu

100% natuurlijke, cafeïnevrije koffievervanger gemaakt van cichorei, Turkse vijgen, tarwe, gemoute …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 20-04-2022

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >