Gezonde voeding

Te veel gegeten?

Deze trucjes doen je eten snel zakken!


Marina Cluysen

Te veel eten… Daar maken we ons allemaal af en toe schuldig aan denk ik. Mij overkomt het in elk geval wel eens. Soms is je eten gewoon té lekker (ja frietjes, ik kijk naar jullie!) en krijg je het niet over je hart om ook maar één kruimeltje te laten liggen.

En zoals dat meestal gaat, komt ook in dit geval spijt te laat. Maar spijt volgt zeker. Want als je te veel gegeten hebt, krijg je al snel erna te maken met een ellendig gevoel. Je voelt je overeten, misselijk, opgeblazen, … .

Te veel gegeten

Wanneer je te veel gegeten hebt, krijgen je spijsvertering en je lever het zwaar te verduren. Het lome, zware gevoel wordt veroorzaakt door lange tijd stil te zitten aan de eettafel (waardoor je spijsvertering ook stilvalt) en door de grote hoeveelheden vettig en zwaar voedsel. Je lever staat onder andere in voor de vertering en verwerking van vetten uit voedsel. Maar te veel is te veel natuurlijk…

In de decembermaand, wanneer de feestmaaltijden elkaar in sneltempo opvolgen, komt het al wat vaker voor dat we te veel eten. Het ene gerecht is nog niet verteerd, of het volgende staat al voor je neus. En meestal zijn het dan ook nog eens erg zware en vette maaltijden.

Voor je het weet, heb je te veel gegeten. En dan zit er eigenlijk niet veel anders meer op dan je met een misselijk gevoel in de zetel te zetten en te wachten tot je eten terug gezakt is. Toch?!

Tips als je te veel gegeten hebt!

Onderstaande tips helpen je eten sneller te doen zakken als je te veel gegeten hebt. Zo ben je snel weer verlost van dat zware, opgeblazen gevoel!

1. Drink kamillethee

te veel gegeten-kamillethee

Kamillethee helpt je maag en darmen om te ontspannen dankzij zijn kalmerende werking. Het positieve effect laat zich snel voelen. Je kan heel makkelijk zelf een kopje kamillethee maken.

Ook pepermuntthee helpt overigens bij een opgeblazen gevoel.

2. Maak een wandelingetje na het eten

Hier zal je misschien niet meteen zin in hebben als je last hebt van een zwaar, opgeblazen gevoel. Maar het helpt wel degelijk om komaf te maken met het misselijke gevoel. Door te bewegen, breng je namelijk ook je spijsvertering weer op gang. En daardoor raakt je eten sneller verteerd.

3. Stop niet met eten

Dat kan raar lijken maar... Wanneer je je ’s middags al overeten hebt, is de verleiding groot om de rest van de dag helemaal niets meer te eten. Om je schranspartijtje toch een klein beetje goed te maken. Niet slim. Want daardoor valt je metabolisme helemaal stil. Door ’s avonds toch een kleine en lichte portie te eten, houd je je spijsvertering aan het werk en raakt je eten beter verteerd.

Probeer zeker een stukje artisjok in je avondmaal te integreren: artisjok stimuleert je lever en gal en ondersteunt zo een goede spijsvertering.

te veel gegeten-artisjok

4. Drink een glaasje water

Door water te drinken, houd je je spijsvertering ook weer aan de gang. Daardoor verloopt je vertering vlotter. Bovendien zorgt het er ook voor dat je makkelijker naar het toilet kan gaan voor een grote boodschap. En dat lucht erg op als je kampt met een opgeblazen en misselijk gevoel!

Doe er nog een schijfje citroen bij: dit helpt je lever om te ontgiften.

5. Ga naar de sauna

Wanneer je zweet, ontdoet je lichaam zich van gifstoffen. Net wat je nodig hebt, na een feestmaal! Een dagje sauna boeken tussen de feestdagen door, is dan ook een goed idee. Heerlijk ontspannen met z’n tweetjes, zodat je fris en herboren de volgende dagen kan aanvatten :-). Geen zin om te zitten puffen in een heet kamertje? Een sportsessie heeft hetzelfde effect!

Natuurlijke hulp bij een opgeblazen gevoel

Boldocynara forte Opgeblazen gevoel | A.Vogel ProductenBoldocynara forte van A.Vogel is een 100% natuurlijk middel dat de functie van lever en gal ondersteunt. Het product heeft een positieve invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Dat komt doordat Boldocynara forte een krachtige concentratie artisjok (Cynara scolymus) bevat: een plant die erom bekend staat je lever en gal te stimuleren en zo je spijsvertering goed te ondersteunen.

Meer tips om gezond te eten

Bij opgeblazen gevoel

Boldocynara spijsvertering DSFLTAB

80st

€ 15,59

Meer weten

Boldocynara forte

Bij een opgeblazen gevoel na het eten. Ondersteunt de functie van lever en gal.
Meer weten

Ondersteunt de spijsvertering

Molkosan 200ml

1000ml

€ 22,99

Meer weten

Molkosan Original

Melkwei concentraat met L+ melkzuur
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 15-04-2022

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >