Energie

Snel moe?

5 natuurlijke middeltjes voor meer energie!


Marina Cluysen

Een goede nachtrust en slaaphygiëne

Slaap is één van de belangrijkste factoren voor de werking van ons immuunsysteem. Aan te weinig slaap zijn tal van gevolgen verbonden. Een logisch gevolg is dat je de dag nadien snel moe bent. Vermoeidheid is erg belastend en verslechtert je levenskwaliteit aanzienlijk. En het gejaagde leven dat iedereen leidt, zal niet bepaald voor verbetering zorgen. Uiteindelijk kom je in een vicieuze cirkel terecht. Besteed daarom voldoende aandacht aan je slaaphygiëne en vermijdt dingen die je slaap negatief beïnvloeden. Probeer bijvoorbeeld om ’s avonds niet te lang naar tv te kijken en achter je computer te zitten. Want dan zul je het nog moeilijker hebben om in slaap te vallen. Sommige mensen hebben er ook baat bij om af en toe een powernap in te lassen.

Snel moe

Snel moe? Kies voor de juiste voeding

Het juiste voedsel eten is van groot belang. Wat je eet bepaalt tenslotte hoe je lichaam functioneert, hoe gezond je bent, hoe je je voelt … Probeer daarom suiker te vermijden, want suiker is – in tegenstelling tot wat velen denken – een echte energievreter. Eet ook zo weinig mogelijk kant-en-klaarmaaltijden, want daar zitten niet de nodige voedingsstoffen in. Koffie lijkt je misschien van je vermoeidheid af te helpen, maar niets is minder waar. Je jaagt je lichaam op, terwijl het net rust nodig heeft.

Vers en biologisch geteeld voedsel is zonder enige twijfel de beste oplossing om van je vermoeidheid verlost te raken. Ook zeewier zit boordevol mineralen en is dus een echte oppepper. Drink ten slotte voldoende water.

Verhoog je vitamine D-gehalte

Neem zo veel mogelijk zonlicht op, want het zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Kom dus uit je zetel en maak een wandelingetje door het park of door de straten. Ochtendstralen zijn het best, want die zorgen voor een extra energieboost.

Snel moe

Een goeie ademhaling is belangrijk

Probeer stress te verminderen. Als je soms stress ervaart, kun je te maken krijgen met een oppervlakkige ademhaling en ga je sneller ademhalen. Door een slechte ademhaling, krijg je te maken met een verstoorde zuurstofbalans en ben je op het einde van de dag uitgeput. Hanteer dus een buikademhaling in plaats van een borstademhaling en adem in door je neus.

Producten van A.Vogel leveren energie

 

Het gamma van A.Vogel bevat twee soorten producten die je aanzienlijk meer energie geven. Ten eerste heb je de A.Vogel Tarwekiemolie die je het best gebruikt in tijden van stress en vermoeidheid. De capsules bevorderen je prestaties en geven je meer levenskracht. Ten tweede heb je het product Echinaforce forte + Energie, dat je weerstand ondersteunt en je – zoals de naam al doet vermoeden – extra vitaliteit geeft.

Nachtrust

Dormeasan forte Nachtrust DSFLTAB

30st

€ 19,99

Meer weten

Dormeasan forte

Ondersteunt de nachtrust krachtig voor een uitgerust en fris gevoel overdag. Zowel bij slecht …
Meer weten

Vitamine D

Vitamine D3 Weerstand DSFLTAB

100 tabletten

€ 14,99

Meer weten

Vitamine D3 1000IU

Goed voor het behoud van sterke botten en tanden, goed voor de weerstand en de spieren
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 10-07-2023

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >