A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Rustig blijven onder stress? Tips & tricks

door Marina Cluysen, op 2 februari 2015, Stress
Rustig blijven onder stress - tips

Iedereen heeft wel eens met stressvolle situaties te maken, maar niet alle mensen kunnen hier even goed mee omgaan. Rustig blijven tijdens stressvolle momenten: het is voor velen een echte uitdaging. Onze tips helpen je om je kalmte te bewaren.

Leer omgaan met je stress

Ga om te beginnen op zoek naar de oorzaken van stress. Heb je enkel stress op het werk? Staat er een belangrijke gebeurtenis voor de deur? Wanneer je weet wat je stress veroorzaakt, kan je je hier beter op voorbereiden. Daarna kan je je focussen op stressmanagement. Merk je bijvoorbeeld dat je altijd in dezelfde situaties stress hebt? Dan kan je hierop inspelen en leren om in die situaties je stress onder controle te houden.

Vaak wordt stress veroorzaakt door problemen, maar soms ook doordat je te veel hooi op je vork neemt. Leer ‘neen’ zeggen en stel prioriteiten. Doe niet alles tegelijk en probeer meer te relativeren. Gaat iets niet zoals gepland? Blijf dan rustig en zoek een andere oplossing.

Gun jezelf genoeg ontspanningsmomenten

Slaap elke nacht voldoende, zodat je de volgende dag genoeg uitgerust bent. Probeer ook af en toe al je problemen los te laten. Neem daarom genoeg tijd voor jezelf: lees een boek, doe een hobby, ga shoppen, sport, … Plan daarnaast activiteiten om naar uit te kijken, zoals een afspraak met vrienden. Praat ook over je stress met vrienden of familie. Zij kunnen je geruststellen en je helpen om er beter mee om te gaan. Je kan natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar professionele hulp als het je allemaal even te veel wordt.

Zorg voor genoeg beweging

Spendeer genoeg tijd in de frisse buitenlucht, zodat je je hoofd even kan leegmaken. Beweging zorgt ervoor dat het hormoon endorfine vrijkomt. Dit geeft je een rustig en opgewekt gevoel. Let daarnaast op je ademhaling. Blijf rustig ademen, zodat je hartslag vanzelf verlaagt en je rustiger wordt

Ook een gezond en evenwichtig eetpatroon is belangrijk om beter met stress om te gaan. Tot slot kan je een beroep doen op natuurlijke middeltjes zoals Passiflora complex forte. Zo ontspan je gemakkelijker na een stressvol moment.

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Stress
stress verminderen
Stress verminderen doe je zo!

Kom je vaak in stressvolle situaties terecht? Je lichaam heeft nochtans nood aan rust en ontspanning. Hoe moet je omgaan...

Close