A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Nog geen feestmenu? Geen stress!

door Marina Cluysen, op 14 december 2015, Voeding
zalmschotel-uit-de-oven

Hoera, het eindejaar is weer in zicht! Op het menu? Gezelligheid en véél eten! Loop jij nu al te stressen omdat je nog geen idee hebt wat je klaar kan maken? Geen nood! Wij hebben een lekker gezond feestmenu uitgewerkt, speciaal voor jou!

Voorgerecht feestmenu: pompoensoep

Deze soep is bijzonder vol van smaak door de pompoen én rijk aan bètacaroteen. Een perfecte start voor je feestmenu. Je kan deze soep uitlepelen met een ciabattabroodje met geitenkaas… Aan tafel!

gezond feestmenu: pompoensoep met gepofte knoflook

Ingrediënten (4 personen):
●    1 Muskuspompoen
●    8 cherrytomaatjes
●    1 witte ui
●    2 liter groentebouillon
●    verse bladpeterselie
●    stukje ciabattabrood
●    80 gram geitenkaas
●    verse tijm
●    olijfolie, Herbamare en peper

Bereiding:
Leg de cherrytomaatjes op een stukje bakpapier en laat ze 10 tot 15 minuten ‘poffen’ in een oven op 220°C.
Ontdoe de pompoen van zijn schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de pitten en slierten. Houd een klein handje pompoenblokjes aan de kant ter garnering. Snipper de ui fijn en fruit deze in een grote (soep)pan. Voeg de pompoen toe en bak deze op middelmatig vuur enkele minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe en verhit tot net onder het kookpunt. Laat een half uurtje trekken. Met de staafmixer pureer je de soep vervolgens glad. Besmeer enkele plakjes ciabattabrood met de geitenkaas, besprenkel met blaadjes verse tijm en bak ze kort af in de oven.
Garneer de soep met de gepofte cherrytomaatjes, fijngesneden peterselie en pompoen.

Hoofdgerecht feestmenu: zalmschotel uit de oven

Zalm is de hoofdrolspeler in dit gerecht. Zijn tegenspeler de groene asperge. Een heel gezonde groente, rijk aan vitamine A, C en de mineralen ijzer, zwavel en magnesium. Bon appétit!

gezond feestmenu: zalmschotel uit de oven

Ingrediënten (4 personen):
●    4 zalmfilets met vel, elk ongeveer 150 gram (zonder schubben en graten)
●    8 tijgergarnalen
●    1 bot groene asperges
●    1 citroen
●    1 verse Spaanse peper
●    1 bosje verse basilicum
●    4 tenen knoflook
●    3-4 tomaten
●    1 blikje ansjovis in olie (30 gram)
●    4 plakken pancetta (Italiaans spek)
●    2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C. Leg de garnalen en zalm (met het vel naar boven) in een braadslede. Snijd de onderste uiteindes van de asperges af. Strooi er peper en zout over. Snijd de citroen in kwarten en leg die bij de vis. Hak de peper in stukjes en strooi die samen met de basilicum over de vis. Sprenkel de olie over de zalm. Pers de knoflook erover en giet er nog wat olie over. Hak de tomaten grof en leg die erbij. Draperen met plakjes pancetta. Laat de vis tien minuten garen onder de gril.

Nagerecht feestmenu: bananenpannenkoekjes met warm bosfruit

Verrukkelijk zijn ze, deze bananenpannenkoekjes. Lekker zoet, luchtig en verzadigend. En dat allemaal zonder suiker, gluten of lactose te gebruiken!

gezond feestmenu: bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten:
•    2 rijpe bananen
•    2 eieren
•    80 gram havermout
•    2 theelepels kaneel
•    1 theelepel Herbamare
•    1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
•    Scheutje amandelmelk
•    Doosje bosfruit (250 gram diepvries)

Bereiding:
Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine of doe het met de hand met een vijzel. Voeg vervolgens de bananen toe in stukjes en zorg ervoor dat het een gladde mousse wordt. Klop de twee eieren los en voeg ze samen met de kaneel, het bakpoeder, de amandelmelk en het zout toe aan het beslag. Verhit vervolgens olijfolie of kokosolie in een koekenpan en verdeel het beslag in drie kleine pannenkoekjes. Doe ondertussen het bosfruit in een steelpannetje en verwarm dit langzaam (niet koken). Werp een blik op de pannenkoekjes: komen er luchtgaatjes in de bovenkant van het beslag? Draai ze dan om en wacht even totdat ze gaar zijn. Stapel de pannenkoekjes op een bord en bak de volgende lichting. Giet tot slot de warme bosbessensaus over de bananenpannenkoekjes. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan honing toe.

Tip: het beslag hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekbeslag. Het mag een stuk dikker zijn.

Veel kookplezier gewenst en… Laat je feestmenu smaken :)!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Alcoholvrije cocktails
Geniet van deze heerlijke alcoholvrije cocktails

Cocktails zijn momenteel erg hip. Denk maar aan de gin tonics die je de laatste tijd om de oren vliegen....

Close